Concord – kohutavalt keskpärane

0
72

Concord on esimese isiku vaates kangelastega tulistamismäng, mille on arendanud Firewalk Studios. Teos on sarnane Overwatchiga, mida ma mängisin isegi päris palju kui see umbes 8 aastat tagasi ilmus. Umbes täpselt sama kaua on see mäng arenduses olnud, aga see selleks.

Hetkel on võimalik valida 16 erineva tegelase vahel ning asuda 5 versus 5 meeskonnalahingusse. Lahingud leiavad aset 12 erineval areenil. Areenide suurused on mõistlikud. Ei teki tunnet nagu kõik oleks kokku surutud ja samas pole alad ka nii suured, et võiks lahingust kuhugi väga eemale eksida. Erinevate oskuste ja võimetega tegelased annavad võimaluse kasutada erinevaid strateegiaid, et lahingule targemini vastu minna, sõltuvalt muidugi ülesandest ja sellest, kas võideldakse pigem suuremal avatud alal või kitsamas koridoris. Kindlasti on ka suur roll mänguri oskustes erinevaid tegelasi kasutada. Seega vajab see mäng nii nutikust kui oskusi, et lahingust võitjana välja tulla.

Erinevaid mängulaade on ainult 6. Kuidagi vähe tundub neid olevat ja mis veel kurvem, nad kõik on sellised, mis on juba ka konkurentidel olemas ehk mäng ei paku midagi uut ja põnevat. Tundub, et on mindud kindla peale välja ja pole julgetud riskida. Mängulaadideks on näiteks klassikaline meeskondlik surmalahing nimega „Brawl“ ja „Trophy Hunt”, milles tuleb alistatud vastastelt märke koguda. Siis on objektipõhised mängulaadid, kus tuleb hoida kas staatilist või liikuvat ala ja sealt vaenlaseid tagasi tõrjuda ning ka võistluslikud mängulaadid, kus sinu tegelasel on lahingu jooksul ainult üks elu.

Kuigi mängurežiimide vähesus valmistab pettumust, leidub siin ka pisemaid uuenduslikke lahendusi. Näiteks kuuluvad tegelased 6 erinevasse klassi. Klass annab mängijale väikese boonuse. Võtame Daw-nimelise tegelase. Tema kuulub taktikute klassi ja sellega saab mängija omale kiirema laadimiskiiruse. Kui surma juhtud saama ja mõnest teisest klassist tegelase valid, on võimalus saada tema boonus veel varasemale lisaks. Boonused kestavad kuni raundi lõpuni, seega mäng premeerib erinevate tegelaste kasutamist.

Concord on pannud palju rõhku detailse ja rikkaliku maailma loomisele, kuid see maailm ei jõua mitte kuidagi edasi mängu. Mängimiseni jõudes mõjuvad tegelased isikupäratult ja seega kogu see vahevideote taustalugu oleks otsekui välja lõigatud. Mängides leiad end mõttelt, et kuhu kadus minu äge tegelane. Lisaks on väga palju informatsiooni teksti kujul, mis on koondatud galaktilisse juhendisse, kuhu saab läbi algusmenüü, mitte mängu sees olles. Mängus edenedes ja juhendisse uut informatsiooni kogudes on üsna tüütu suurelt kaardilt erinevate planeetide ja sõlmpunktide vahelt see uus info ülesse leida.

Täiesti ausalt võin öelda, et minu arvamust võis oluliselt suunata see, mis ikka mitmikmängudes võib juhtuda. Nimelt tihti on tulnud ette olukordasid, kus üks meeskond läheb kiirelt juhtima, mille peale siis kaotajapoole mängijad mängust lahkuvad. Sedasi muutub mängimine väga ruttu frustreerivaks, vahet pole, kummal poolel mängides. Lisaks on frustreeriv ka see, et hetkel pole mäng väga populaarne, mis tähendab seda, et mängu saamist tuleb kohati oodata 5 minutit ja on ette tulnud ka olukordasid, kus umbes 10 minuti jooksul mäng viskab teate, et ei õnnestunudki matši leida. Samas saab vahepeal väga kiirelt mängu, seega pikemad ootamised tuleb ära kannatada.

Kokkuvõtvalt võin öelda, et Concordil on potentsiaali, kuid praeguses seisus ei tundu see küll piisavalt huvitav, et saada järgmiseks suureks nimeks mitmikmängude maailmas. Vundament on mängul tugev, kuid kõik, mis sinna hetkel peale on ehitatud, ei paku piisavalt naudingut, et seda teistele soovitada, eriti arvestades seda, et tegu on 40 eurot maksva mänguga.

PEGI 12
Concord – kohutavalt keskpärane

Platvormid: PS5 PC
Ilmus: 23. august 2024
Arendaja: Firewalk Studios
Väljaandja: Sony Interactive Entertainment
Ülevaade tehtud: PS5

HEA
Mäng töötab väga hästi
Tugev põhi mille peale toota põnevamat sisu
HALB
Ei võetud ühtegi riski, et eristuda
Mängides pole tegelased huvitavad
Kiire tulistamise kõrval tundub liikumine kuidagi uimane
3

JÄTA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!