Warhammer 40,000: Space Marine 2 – Surm ketseritele!

0
14
Warhammer 40,000: Space Marine 2

Demetrian Titus on kosmosejalaväelane, keda sajand tagasi süüdistati ketserluses, sest ta osutus üleloomulikult vastupidavaks kaose korrumpeerivale mõjule. Pärast inkvisitsiooni uurimist on ta sellest ajast saati teeninud veteranidest koosnevas eriüksuses, püüdes leida lunastust, et ühel päeval olla taas oma vendade ultramariinide ridade vääriline. Nüüd on see päev lõpuks saabunud. Ksenomorfilaadsete tkosmoseelukate türaniidide rünnaku käigus ennistatakse ta oma vanasse väeossa.

Jällegi satub ta ootamatute sündmuste keskele – tehnopreestrite skeemitamine on välja meelitanud kaose salakavalad jõud. Kuid nagu ikka, Titus haarab relva ja suundub lahingusse!

Warhammer 40,000: Space Marine 2″ on järg 2011. aastal ilmunud mängule, mis saavutas teatud kultusstaatuse. Kuid see ei ole pelgalt järg – Space Marine II on ka austusavaldus varasemate põlvkondade tulistamismängudele. Mängija haarab relva ja läheb lahingusse.

Mängust on eemaldatud igasugused ülearused küsitava väärtusega innovatiivsed mängumehhaanikaid. Siin ei ole püütud teha vanu mängulaade uudseks ja põnevaks. Siin pole isegi hooajapääset, mis annaks paksu rahakotiga mänguritele eelise. Hooajapääse pakub ainult lisakosmeetikat, kuid kõik muud uuendused ja lisad on mängijatele tasuta. Kõik mängulaadid ja varustus on kõigile kättesaadavad – tuleb vaid piisavalt palju kõmmutada.

“Space Marine 2” on rohkem kui ainult see, mida ta ei ole – palju rohkem.

Kuigi Warhammeri mängud ei ole alati just kõige säravamad teosed, siis õhustikuga ei eksi nad kunagi. Sama kehtib ka käesoleva teose kohta. Avastseenist peale on selge, millega on tegemist: mängija leiab end kaugest süngest tulevikust, kus pole muud kui sõda. Ja veel milline sõda! Swarm Engine tagab, et t mängija poole tormavad tulnukate massid kaotavad kiirelt igasuguse turvatunde.

Eemalt võib ju tunduda, et kusagil orus sadade tulnukate sinu poole jooksmine on lihtsalt animeeritud stseen. Aga kui nad järsku kaljuseinani jõudes hakkavad üksteist mööda üles ronima, siis jõuab kiirelt kohale, et oleks pidanud ikka eelmise nurga tagant granaadid üles korjama ja võib-olla ka relva välja vahetama. Kuid pole hullu, sest mäng ongi loodud nii, et paratamatult jõuab asi lähivõitluseni, kus mäng tõeliselt särama hakkab. Verd lendab igas suunas ning vastaseid saab rappida mootorsaeks muudetud mõõgaga, tormivasaraga, neid niisama jalaga lömastades või jäsemeid küljest rebides. See ongi Warhammer!

Mängu visuaalne pool ja helidisain loovad suurepärase tunde mitte ainult tuleviku maailmast, vaid ka arusaama sellest, kuidas üks veokiraskune supersõdur võiks liikuda. Kõmisevad ja mürtsuvad tulirelvad käivad samuti asja juurde ning eepilised inimkonna keisrit ülistavad hüüdlaused on kosmosemereväelaste jaoks kohustuslikud.

Ainsaks pettumuseks mängu ilmumise hetkel on olnud konsoolidel performance mode, mis jättis soovida. Xboxi versioon suudab küll stabiilselt kaadrisagedust 50 peal hoida, kuid PS5 versiooni soovitatakse vältida. Aga olgem ausad, kui mängu visuaalsest poolest ei proovita maksimumi võtta, kas on siis üldse mõtet vaeva näha? Juba loo vahelõigud väärivad kindlasti visuaalsete vilede ja kellade põhja keeramist, isegi kui see võrgumängus aeg-ajalt mängu mõtlema võtab.

Kuigi mängu lugu on lühike ja lihtsakoeline – sõltuvalt mängustiilist 7–10 tundi – kompenseerivad seda teised mängulaadid. Võimalik on osaleda operatsioonides, mis toimuvad paralleelselt loo sündmustega. Nii lugu kui ka operatsioone saab läbida kolme mängija koostöös. Lisaks on olemas 6v6 igavene sõda, kus saab pidada klassikalisi matše, surmamatšist lipu vallutamiseni. Kõike seda saab teha kasutades erinevaid klasse – snaiperist kuni lähivõitluse „tankini”. Igal klassil on sobivad relvad ja erivõimed.

Kokkuvõttes on “Warhammer 40,000: Space Marine 2” kohustuslik mäng kõigile selle universumi fännidele. Kõigile teistele pakub see parimat nostalgiat varasemate tulistamismängude ajastust, kus eesmärk oli pakkuda mängijale kiiret ja puhast meelelahutust. Viimati oli mul nii lõbus “Crysise” ja “Unreal Tournamenti” seeriaga.

Lapsevanematele: “Warhammer 40,000: Space Marine 2” on kolmanda isiku vaates tulistamis- ja lähivõitlusmäng. Mängija kehastub Tituseks, kelle päästis Primarise fraktsioon, ning kes peab jätkama võitlust vaenulike tulnukate vastu, et päästa inimkond. PEGI reitingusüsteemi järgi on “Space Marine 2” soovitatav alates 18. eluaastast, mis tähendab, et see ei sobi alla 18-aastastele isikutele. Põhjuseks on, et mängus esineb palju graafilist vägivalda, sealhulgas raafilisi vägivallastseene inimtegelaste vastu. Inimvaenlased lendavad tükkideks, jättes maha ohtralt verd ja kehaosi. Lisaks on mängus kasutusel lastele ebasobivad väljendeid.

Warhammer 40,000: Space Marine 2

Platvormid: PC, PS5, Xbox Series X/S
Ilmus: 9. september 2024
Arendaja: Saber Interactive
Väljaandja: Pullup Entertainment
Ülevaade tehtud: Xbox Series X

HEA
"Space Marine 2" maailm on visuaalselt sünge nauding
Mängija kehastub geneetiliselt modifitseeritud lisaorganitega kahe meetri pikkuseks ligi tonni kaaluvaks keraamilises turvises kosmosemerejalaväelaseks
Mäng saab regulaarselt uusi tasuta lisasid, ei jõua ära oodata millal ketsereid juurde antakse
HALB
Mängulugu on lühike
Performance režiim jätab soovida
Ei jõua ära oodata millal ketsereid juurde antaks
4

JÄTA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!