Banaanimängu arendajad kinnitavad: see pole pettus!

0
37
Banana

16. juuni Meile Meeldib Mängida saates rääkisime uuest mängust “Banana“, mis on Steamis väga populaarseks saanud, lükates “Baldur’s Gate 3” Steami kõige populaarsemate mängude TOP 10 hulgast välja.

Lähemal uurimisel selgus, et mängus “Banana” klikivad mängijad banaanipildi peal – või jätavad tarkvara lihtsalt tööle – et lõpuks saada banaanipilt oma Steami kogusse. Nagu saates rääkisime, siis saab neid banaanipilte müüa Steami turul, mõned lähevad müüki sentide eest, teised on aga palju kõrgema hinnaga.

Loomulikult on sellise mängu eksisteerimine tekitanud mitmeid küsimusi ning on spekuleeritud, et tegemist on mingisuguse pettusega. Üsna pea selgus, et üks “Banana” arendajatest oli varem seotud “Steami turu ‘bitcoini’ pettuse/vea” looga. Sellepeale ruttasid teised meeskonna liikmed kinnitama, et mäng ei ole pettus, ja peagi tuleb rohkem sisu.

Eile õhtul Discordis jagatud sõnumis avaldas “Banana” kogukonnahaldur ja kaasomanik aestheticspartan järgmise avalduse: “Nagu te kõik ilmselt juba teate, oli Theselions varem seotud Steami turu ‘bitcoini’ pettuse/veaga. Me ei teadnud sellest enne midagi, kuni hiljutised videod hakkasid sellele viitama ja meil toimus seepeale koheselt terve meeskonnaga sel teemal vestlus. Andsime talle võimaluse olukorda meile selgitada ja me teame, et ta kahetseb toimunut ning tal on minevikus toimunu pärast kahju.”

Aestheticspartan ütles, et “Banana” meeskond on Theselionsiga koostöö lõpetanud ning lisas, et “tema inventar on puhastatud kõigist väärtuslikest banaanidest, mis võiksid kogukonda muretsema panna”.

“Banana” arendajad kinnitasid, et mängus ei toimu mingit petmist ja ülejäänud meeskonna liikmed töötavad praegu mängu värskenduste kallal. “Ootame põnevusega, et muuta see mäng millegi enamaks ja paremaks kui lihtsalt klikkimismäng,” kirjutasid nad. “Jälgige kindlasti uudiseid, sest töötame pidevalt suure hulga värskenduste kallal, et mängu teie jaoks veelgi paremaks muuta.”

Nagu saates mainisime, siis mitmed allikad väidavad, et suur osa nn. “mängijatest” on tegelikult mingit sorti robotid, mis on ka arusaadav, sest kes see ikka viitsib ekraani ees istuda ja banaanile käsitsi klikkida tunde ja tunde.

“Ma usun, et põhjus, miks mäng nii populaarseks sai, on see, et see on seaduslik ‘lõpmatu raha glitch,'” ütles mängu arendaja. “Kasutajad teenivad raha tasuta mängu pealt, müües virtuaalseid esemeid.”