Dragon Age: Inquisition – Saa tuttavaks oma kaaslaste ja nõuandjatega

0
148

BioWare on nüüdseks kasutajatele tutvustanud kuni 9 võimalikku kaaslast Dragon Age: Inquisition mängus. Alljärgnevalt heidamegi kiire pilgu neile kaaslastele. Üks neist kaaslastest, Varric peaks Dragon Age seeriaga tuttav olevatele mänguritele meenuma Dragon Age II mängust.
 
 
VARRIC

Varric, ammuga täpsuslaskja oli üks esimestest kaaslastest Dragon Age 2 mängus. Ühtlasi oli ta üks võtmetegelastest kellele mängulugu toetus. Dragon Age II’s kuulas Varricut üle Cassandra Pentaghast, kes tegi koostööd Leliana’ga. Ja loomulikult ei saa Varric seetõttu Cassandraga eriti hästi läbi.

Erinevalt Cassandrast ja Iron Bull‘st eelistab Varric lahingusse tormamise asemel ennast ja kaaslasi keerulisest olukorrast välja rääkida. Kuid kui see ei õnnestu, siis on ta kindel oma oskustele ja ammule nimega “Bianca”.
 
 
SERA
Sera on “Elf Rogue” oma suure vibuga. Ta kohtub Inquisition’ga (eesti keeles: Inkvisitsioon’ga) Orlais tänavatel.

Ta on autsaider, ettur malemängus mis hakkab kontrolli alt väljuma, ja mille mängijaid pole ta kunagi usaldanud.

Luke Kristjanson kirjeldab Serat kui väikest paharetti, kes on tormakas ja lõbus. Sera ei võta midagi tõsiselt, enne kui seda on vaja tõepoolest tõsiselt võtta.

Sera näeb võimalust liituda Inquisition seltskonnaga ja saada oma suurtele küsimustele vastuseid.


Vabandused stiilis et me teeme seda “suurema heaolu” nimel, ajavad Sera vihaseks. Sest ta arvab, et see on lühivorm teemast “lähme teeme haiget neile kes seda ei vääri, sest nii on lihtsam”. Teiste aitamisel on Seral ka oma põhjused. Sera usub, et aita neid kes on haavatavad ja vajavad abi, ning sul on alati olemas sõbrad. Ja sõbrad on alati parem kui võim.

Kristjanson lisab, et Sera on puhas ja ehtne. Ta ei ole jõudnud oma tõekspidamisi veel testida, mistõttu toob ta seltskonda kaasa oma aususe ja avatuse.

Serale meeldivad need kes püüavad, isegi kui nad ebaõnnestuvad. Ja ta kahtlustab kõiki kes omavad rohkem võimu kui nad peaksid. On neid keda ta armastab, on neid keda ta vihkab, ja need keda ta armastab vihata.

Sera ütleb alati seda mida ta mõtleb. Ta ei tee oma tunnetest saladust.
 
 
IRON BULL

Iron Bull on Qunari, kes on üks Ben-Hassrath agentidest. Kui Qunari saarel hakkas situatsioon kontrolli alt väjuma, saadeti Iron Bull probleemi lahendama.

Hiljem otsustasid tema ülemused Iron Bull’i saata väljaspoole Qunarit teiste järele spioneerima. Kuna tema ülemused soovivad infot Inquisition kohta, otsustatakse ta saata Inquisitioni järele spioneerima. Teades, et Inquisition agendid avastavad varem või hiljem tema sidemed Ben-Hassrathiga, siis on ta otsustanud seda mitte varjata. Kui mängija suudab aktsepteerida seda, et Iron Bull saadab raporteid oma ülemustele. Siis võib Iron Bull’st saada kasulik liitlane, kes jagab oma spioonivõrgust saadud olulist infot sinuga.


Weekes kirjeldab Iron Bulli vaba, sõbraliku ja enesekindlana. Maailmas on vähe neid keda ta ei suuda tappa kui selleks peaks vajadus olema. Mistõttu ei tunne ta vajadust teistega võidelda või ennast kellegile tõestada. Kõik mida ta vajab on sõbrad keda ta võib usaldada ja kellega koos nalja heita. Iron Bull ei võta asju väga tõsiselt, niikaua kui tegemist pole deemonitega.

Iron Bull on üldiselt sõbralik tüüp kes saab praktiliselt kõigiga hästi läbi. Eriti hästi klapib ta Cassandraga. Kuid üllatusena saab ta ka Vivienne‘ga hästi läbi, kes suudab Iron Bulli taltsutada kui see liiga tormakaks muutub.

Ainuke kellega Iron Bull läbi ei saa on Varric, kes nägi Qunaride halvimat külge Kirkwallis.
 
 
BLACKWALL

Blackwall on Grey Warden, nagu sinu tegelaskuju oli Dragon Age: Origin mängus. Grey Warden’id on pühendanud kogu oma elu võitlusele kurjuse vastu.

Ta usub kogu südamest Grey Wardenite ideaalidesse ja soovib kurjuse vastu võidelda. Blackwall elab ütluse järgi: “Kõik mis on kurjusel võidule pääsemiseks vaja, on see et head inimesed ei teeks midagi.” Seetõttu liitub ta suurima heameelega Inquisition’ga et võidelda kurjuse vastu.


Blackwall on lahingutes karastunud veteran, kes kasutab kahekäe mõõka. Ta on näinud piisvalt lahinguid, et teada lahingute verist hinda. Samuti on ta teadlik sellest, et need kes tihti otsustavad istuvad ise turvaliselt oma kindlustes. Ja sõdurid on need kes oma eluga maksavad. Ta on näinud korduvalt võimu kuritarvitamist ja manipuleerimist teistega, ja ta vihkab seda.

Blackwall naudib mõnede seltskonda rohkem kui teiste, mistõttu võib ta teatud seltskonnas end veidi rohkem lõdvaks lasta. Samuti võivad aja jooksul tema eelistused muutuda.
 
 
VIVIENNE

Vivienne, tuntud ka kui Madame de Fer (“the Lady of Iron”), on Keisrinna ametlik võlur ja nõuandja, ning võlurite juht. Oma mõjuka positsiooni õukonnas on ta saavutanud tänu osavatele poliitilistele manöövritele. Mis teeb temast veelgi ohtlikuma vastase ja kasuliku liitlase. Iga maag võib oma vaenlase hävitada tule ja jääga, aga lisaks maagiale oskab Vivienne oma vastaseid purustada ka verbaalselt, poliitiliselt, sotsiaalselt, peale mida jää või tuli tundub palju leebema valikuna.

Vivienne ei ole seda tüüpi isik, kes istuks ja vaataks pealt kuidas kogu maailm tema ümber kokku variseb. Seetõttu otsustabki ta liituda Inquisition’ga, ainukese grupiga mis üritab kaose vastu astuda.

Vivienne ja Dorian ei pruugi omavahel just kõige paremini läbi saada.
 
 
CASSANDRA

Cassandra Pentaghast tegelaskuju peaks tuttav ette tulema Dragon Age II mängust. Cassandra on “Seekers of Truth” (Tõeotsjad) liige, Chantry vaimne juht ja Divine Justinia V Parem Käsi. Cassandra soovib kaose asemel korda, ja mistõttu on ta ka Inquisition’i loomise juures.

Cassandra teeb mida ta peab õigeks ja õiglaseks, ja need on tema jaoks tähtsamad kui seadused või kohustused. Kui ta peab minema vastuollu traditsioonidega, et taastada kord, siis seda ta ka teeb.

David Gaider räägib, et sügaval sisimas, oma südames on Cassandra romantik. Kuigi see on puhas tõde, siis Cassandra ise eitab seda.

Cassandra saab hästi läbi Iron Bull’i ja Viviennega. Ning Varric ei suuda Cassandra’le andestada ülekuulamist.
 
 
COLE

Cole on tegelane Dragon Age novellist Asunder. Tegemist on ühe huvitava ja keerulise tegelasega. Enamus näevad Cole deemonina. Kuid Cole ise näeb ennast vaimuna.

Cole tunnetab inimeste valu. Ta võib üles leida inimesed kel on valus, inimesed kes vajavad abi, ja ta saab neid aidata.

Weekes räägib, et kui sa lubad Cole’l liituda Inquisition’ga, siis võib hakata juhtuma veidraid asju. Ning mitte igaüks ei suhtu sõbralikult sellesse kui Cole Inquisition’ga liitub.

Vivienne arvab, et Cole peaks ohutult pagendama, ja Sera keeldub kategooriliselt rääkimast “sellega”. Kuid Iron Bull tunnistab teda meeskonnas ja suhtub Cole sõbralikult. Ideaalselt klapib Cole aga Solas‘ega.

Kui sa soovid kedagi kes suudab lahinguväljal liikuda märkamatult, kostitades vaenlasi pistoda löökidega, siis on Cole just see keda vajad. Cole on surmav kui ta satub vastamisi nendega kes soovivad haiget teha süütutele.
 
 
DORIAN

Dorian on maag Tevinter Impeeriumist, ning tema kogemused erinevad radikaalselt teiste maagide kogemustest mujal. Sest Tevinteris on maagid valitsev klass. Ning Dorian tuleb rikkast ja mõjuvõimsast perekonnast. Mistõttu on tal olnud head võimalused oma oskuste arendamiseks. Sealhulgas ka vaimude ja surnutega manipuleerimises. Kuid Dorian on näinud korruptsiooni kuhu Tevinteri süsteem on viinud. Ning ta on otsustanud kaasa mängimise asemel sekkuda, ja korruptsiooni välja juurida Tevinterist.


David Gaider räägib, et Dorian on tark kuid sarkastiline. Tegemist on kõrgelt kvalifitseeritud maagiga, kelle oskused tulevad lahinguväljal vägagi kasuks.

Lisaks on Dorian gay. Ühtlasi on see Gaider’i esimene loodud gay tegelane üldse. Doriani gay’ks olemine lisab vürtsi tema taustaloole, arvestades Tevinterit kus kõik peab olema täiuslik.

Doriani suhted Vivienne‘ga on keerulised. Ühel hetkel need kaks kaklevad omavahel nii et karvad ja suled lendavad, ning teisel silmapilgul toetavad nad teineteist kellegi kolmanda vastu.
 
 
SOLAS

Patrick Weekes kirjeldab Solas’t kui otsekohest, ausat ja intelligentset haldjast maagi. Ta ei ole kunagi õppinud maagide koolis ega kuulunud maagide ringi. Kõik mida ta teab on ta ise katsetanud ja õppinud. Sealhulgas huvitab teda “Fade” maailm palju rohkem kui mingisugused tulekerad. Ning ta on otsustanud vabatathlikult liituda Inquisition’ga, et jagada oma seniseid kogemusi Fade maailmaga.

Tänu Solas’e kogemustele Fade’ga, suudab ta maagiaga manipuleerida viisidel mis ei tuleks enamus maagidele pähegi. See teeb Solasest lahinguväljal üsnagi kasuliku kaaslase.

Solase suhted Vivienne ja Iron Bull‘ga pole just kõige paremad. Kuid Solasest ja Colest saavad üsna kiirelt head sõbrad.

Dragon Age: Inquisition
Sellised need üheksa võimalikku kaaslast siis on. Kuid lisaks kaaslastele on sul olemas ka nõuandjad. Üheks nõuandjaks on Leliana, kes samuti peaks Dragon Age: Origins mängijatele tuttav olema. Leliana on viimased aastad teeninud Divine Justinia V (varem tuntud kui Ema Dorothea) Vasaku Käena.


Need kes on mänginud Dragon Age: Origins mängu, mäletavad Lelianat kui rõõmsameelse, optimistliku noore neiuna, kes üritas anda oma parimat tehes seda mida ta arvas on õige teha. Kümme aastat hiljem on juhtunud aga palju. Leliana ei ole enam nii muretu kui varem. Ta on nüüd Inquisitionis vastutaval positsioonil oleva liige.

Juhul kui sa suudad Lelianale tõestada, et sa oled usaldusväärne. Ja mõistad kust ta tuleb, siis võib Leliana end sinu juuresolekul veidi lõdvemaks lasta. Ja sealt võib nii mõnigi huvitav vestlus välja areneda.

Inquisition on uus jõud, mis võib olla ohuks nii mõnelegi olemasolevale grupile. Mistõttu loomulikult leidub ikka ja jälle neid kes on Inquisition’i vastu. Ja kui otsene tegevus või diplomaatia ebaõnnestub, siis siinkohal tuleb appi Leiliana kes eesriide varjus “probleemi” lahendab.

Inquisition on Leliana prioriteet. Mistõttu jätab ta suletud uste taha oma personaalsed tunded ja üritab teha seda mis on organisatsioonile parim. Näide: Kuigi ta ei pruugi Cassandra’ga alati ühel nõul olla, siis austab ta Cassandrat. Ja kuna nende eesmärgid kattuvad, teevad nad ühise eesmärgi nimel koostööd.

Üks kolmest nõuandjast on Cullen, endine Templi Rüütlite Kapten. Kuna Cullen on pool oma elu veetnud templirüütlite teenistuses, siis on ta kogenud ja näinud nii mõndagi. Tema kogemused ja teadmised tulevad Inquisition’i juhtimisel ainult kasuks.


Dragon Age II’s otsustas Cullen vastu astuda Templi Rüütlite juhile Meredith’le. Need sündmused omakorda viisid Cullen’i Inquisitioniga liitumise suunas. Ta soovib võidelda millegi eest millesse ta usub. Ning kuna maailm laguneb koost, siis Cullen ei saa istuda ja seda kõrvalt vaadata. Ta tahab olla osa lahendusest. Seepärast ta valibki Templi Rüütlite asemel Inquisition’i.

Cullen on see kes kamandab Inquisition’i sõjaväge sinu nimel. Ta pakub taktikalist nõu ja abi sulle kogu mängu jooksul.

Cullen on praktiline, otsekohene ja aus. Kuigi ta ei pruugi teiste nõuandjatega alati ühel nõul olla, austab ta sellegipoolest neid ja nende arvamust.

Kolmandaks nõuandjaks on kogenud Antiva diplomaat, Josephine. Sylvia Feketekuty kirjeldab Josephine kui rahvainimest. Ta on optimistlik, ja talle meeldib leida probleemidele lahendusi. Ja ta igatseb taga merevaadet mis avanes talle tema Antiva linnas asuvast magamistoa aknast.


Josephine on töötanud aastaid Thedase kuninglikes õukondades. Samuti on ta tuttab Orlesian poliitikaga, mis tuleb Inquisition’s kasuks. Ta on suurepärane vahendaja ja kõneleja. Samuti teab ta kui rakse on muuta kellegi arvamust. Ta üritab vaikselt juhtida erinevaid osapooli kokkuleppele, kui see võimalik on. Kuid kui vaja, siis suudab ta selja sirgu lüüa ja rusikaga lauale virutada. Sametkinda varjus peitub “raudne rusikas”.

Josephine on Inquisition’i suursaadik. Tema tegeleb diplomaatiliste vaidlustega, tõstes mängija mainet ja levitatdes mõjuvõimu kogu Thedases. Josephine töö võib olla igav, kuid see on tähtis. Sellise suure organisatsiooni nagu Inquisition töös hoidmiseks on vaja läbirääkimisi, poliitikat ja suures koguses paberitööd. Ja siin tulebki appi Jospehine, kes selle kõige eest hoolitseb. Nii jääb Inkvisiitoril aega teha neid otsuseid mis tegelikult maailma suures plaanis mõjutavad.

Üks võimalikust kaheksast armuloost Dragon Age: Inquisition mängus on seotud Josephinega. Sõltumata sinu valitud rassist või soost on sul võimalik võita Josephine süda. Ühtlasi võib esile kerkida nii mõnigi naljakas moment. Sõltumata sellest kas sa üritad Josephine armastust võita või soovid lihtsalt sõber olla. Sylvia Feketekuty vihjab siinkohal ühele võimalikule huvitavale stseenile Josephinega.

Teiste nõuandjatega saab Jospehine hästi läbi. Eriti hästi klapib Josephine Lelianaga. Nad on juba vanad tuttavad ja nad mõlemad on osavad selles mida nad teevad. Tõsi mitte alati ei pruugi nad alati teineteisega nõus olla. Josephine austab ka Cullen’t väga. Kuid kui Josephine eelistab diplomaatilist lahendust, siis Cullen’i arvates ei pruugi see alati praktiline valik olla. Mistõttu aegajalt võivad nende elufilosoofiad omavahel põrkuda. Sellegi poolest austavad kõik sinu nõuandjad üksteist. Ja kolmekesi moodustavad nad hea meeskonna, kes on oma nõu ja jõuga sulle kogu mängu ajal abiks.
 
 
Allikas: BioWare