NBA 2k15

2
192

300x300x2K_Sports_Logo-300x300.png.pagespeed.ic.WmCW7UUavFKui lugesin, et selle aastasesse NBA 2K seeria jätku on lisatud ligikaudu 5,000 uut animatsiooni, täiesti ümber tehtud kaitse AI ja väga palju muud, muutis see mind äärmiselt ootusärevaks uue, viimase aastate täieliku valitseja, korvpalli simulaatori väljatulekut oodates. Üldiseks tavaks on saanud, et mängud jõuavad poelettidele enne Ühendriikides ja mõned päevad hiljem Vanas Maailmas, mis tõttu jõuavad juba esmased ülevaated interneti avarustesse varem kui meil mäng poodi. Kuna olen tihe, maailma suurima korvpalli videomänge käsitleva foorumi (http://forums.nba-live.com/) külaline, siis seekord pidin ma seda mitte tegema – üritasin kõigest väest, et kogu mäng oleks mulle täielik üllatus. Tahtsin, et iga menüü nupp, iga uus või vana gamemode, iga väiksemgi detail ja Sinu personaalse mängija maika värv (loe: wifebeater), oleks minule avastamine. Teate küll seda tunnet, kui esimest korda avastasite GTA: San Andrease või vanemad olijad originaalse Grand Theft Auto maailma ja võimalusi ning kui kõik selge ja tehtud sai, oli väga kahju ning hinges põles soov seda uuesti tunda – see juba on kahjuks võimatu.

Tahtsin, et iga menüü nupp, iga uus või vana gamemode, iga väiksemgi detail ja Sinu personaalse mängija maika värv (loe: wifebeater), oleks minule avastamine

Inbound pass

Seni tuntuks saanud ja peamise kolme gamemode’i pole välja võetud ja alles on MyGM, MyCareer singleplayer’is ning MyTeam ja MyPark võrgust, kuid see aasta on lisatud meile midagi väga erilist, see on MyLeague – kuid sellest räägime peale comeback’i tegevate võimaluste.

Eelmine aasta debüüdi teinud MyGM paneb mängija jällegi meeskonna juhi rolli. Tegutsed kulisside taga ja püüdled alandlikult meeskonna juhatuse poolehoiu poole – tegelikult mitte – tegelikult on sarnaselt ka MyCareer’ile asi alandlikkusest kaugel. Tundub nagu omavaheline haukumine mängijatega või treeneritega on täiesti normaalne – Money Talks, Bullshit Walks. Kõik muu antud gamemode’i puhul väga hea. On antud võimalus, kas pealiskaudselt suhelda mängijatega ja juhendada meeskonda või tegeleda sõnaotseses mõttes täieliku klubi mikromajandusega nagu näiteks nokamütsi hindade või mängijate puhkepäevadega – tahan müün friikartuleid 8 dollariga, tahan müün 80 dollariga.

xCHSFGe

Igaljuhul on MyGM igati õnnestunud mänguviis ja pakub palju lõbu ning mängutunde kõigile. Nüüd võtame ette NBA 2K fännides enim vastuolu tekitava gamemode’i. Kas seda armastatakse või vihatakse, võetakse sellisena nagu see on või vingutakse iga väikese vea kallal – MyCareer. Kahjuks pole sellest võimalik ilma spoilimata rääkida, seega kõik, kes ei soovi väikest sisurikkumist jätke järgnev lõik vahele.

Sel aastal kehastud Sa pool läbipõlenud mängijaks, kes isegi ei saanud NBA Drafti, Sinu agent (Tüüpiline USA cokehead), küll aga suudab Sulle saada 10-päevase lepingu hooaja teises pooles. Selleks valid Sa meeskonna, kelle treeningmängus osaleda, vastavalt meeskonnale on pandud Sulle ootused, mida täita, et saada „päris“ mängule. Kui suudad vastu pidada ja häid esitlusi pakkuda, saad järgmise kümne päevase lepingu kui see järel Sind meeskonnast välja ei visata, saad lepingu hooaja lõpuni. Võib ka ette tulla olukord, kus meeskond ei jää Sinu esitlustega rahule ja siis pead tunnistama asjaolu, et oledki luuser ja mängu algusest peale alustama. Asendatud on ka eelmiste aastate arendamise põhimõtted. Enam ei pea Sa kulutama tohututes kogustes virtuaal raha (Virtual Currency), et saada ühte või kahte punkti juurde enda mängija kiirusele, vaid pühendutakse kategooriatele. Kui soovid „ehitada“ endale kaitse mängijat, siis rõhud kategooriale defense, kui soovid endale korvikonstruktsiooni vastupidavust testivat helikopterit, panustad athleticism’ile. Kogu story tundub vettpidav ja sujuv, vastab Sinu tegevustele ja väljaütlemistele väljakul ning pressikonverentsidel – on üleüldiselt nauditav. Sisse on toodud NBA meeskondade suuremate staaride hääled, kes siis olenevalt meeskonnast hakkavad Sinu mentoriks. Kuid nagu MyGM’i puhulgi, häirib mind tohutult teksti ja näitlejate kõnemaneer. Sinu poolt kehastatav tüüp on selge jänkide enda stereotüüp tõusikust, kellel puudub igasugune taktitunne rääkides pressiga või oma meeskonna juhiga (Kes on nagu Su agentki täielik cokehead, ainult Tal on vähemalt raha). Ükskõik , mis valiku Sa teed küsimusele vastates on tegelase poolt antud vastus Eminemi vihalugude stiilis – „You’re full of shit too Guerrera; that was a fist that hit you…“.

Kuid see pole rikkunud senist MyCareer’i mängupilti ja mina olen üks nendest, kellele 2K lähenemine väga meeldib.

NBA-2K14-screenshot-4_31368

Connection lost

Võrgus mängitavad MyTeam ja MyPark, kahjuks pole minu silmi näinud pikemalt kui viis minutit. Väidetavalt 2K meeskond tegeleb võrguprobleemide lahendamisega, kuid arvatavasti tuleb siiski ära oodata mängu uuendus, mida lubatakse Novembriks. Kui kellelgi on tekkinud võimalus, neid põhjalikumalt mängida, siis ootan kindlasti tagasisidet.

ehita täielikult enda NBA pärand

Jackpot

Võib öelda, et kui eelmine aasta suutis 2K Californias, suure kuuma käes, remap’ida MyCareeri, siis see aasta on nad teinud midagi suurepärast. MyLeague on gamemode, kus saad Sa täielikult modifitseerida oma kogemust. Mänguviisi põhimõte on sama kui MyGM’il (Jättes välja friikartulid), kuid see on täielikult kohaldatav Sinu enda soovidele. Mis juhtub kui panna vastamisi 90’ndate supermeeskonnad, tänaste Euroliiga 10-15 tugevamaga? Kes võidaks kui panna vastamisi, ühte hooaega või järgmiseks kahekümne viieks aastaks(!) mängima 60’nendate Chamberlaini 76ers, 70’nendate Jerry Westi Lakers, 80’nendate Birdi Celtics, 90’nendate Jordani Bulls, uue tuhande O’neali Lakers ja näiteks viimase kümnendi Duncani Spurs? Sa saad seda kõike teha!

Samuti saad Sa täielikult muuta mängu kõiki tingimusi ja sagedusi, ehita täielikult enda NBA pärand. Tuleb tunnistada, et nii suurt bullseye’d ma mängu tootjate poolt, ei oodanud see aasta ja olen äärmiselt õnnelik, et see kõik tuli minule reaalselt uuena, plaati sisse pannes, väljatuleku päeval. Seega antud gamemode suurepärase ja täpsema avastamise rõõmu jätan ma Teile.

Uus

Arvan, et Visual Concepts ei oleks seal, kus nad täna näiteks NBA 2K seeriaga on kui neil puuduks julgus ja innovaatilisus. See aasta on nad toonud Xbox One ja Playstation 4 konsoolidele võimaluse, Sinu enda nägu sisse skännida, et saaksid seda kasutada MyCareer ja MyGM gamemode’ides. Üritus on olnud suurepärane, kuna tean, et paljudel on skännimine kenasti välja tulnud. Minul seevastu jäi kael kangeks ja väsisin ära peale kümneid ja kümneid kordi proovides seda ning tulemuseks saades midagi Gheorghe Mureșani, Yao Mingi ning Jeff Hornaceki vahelist tulemust. Ei! Lähen manuaalse tegemise teed ja olen jällegi typical white trash.

05W1Qtn

Gameplay

Üldiselt on viimastel aastatel NBA 2K seeria gameplay olnud minule väga sobiv ja animatsioonide hulk piisav, puldi tagasiside hea ja väljakul toimuva üle kena kontroll. See aasta lisatud ligi 5,000 animatsiooni on andnud asjale viimase lihvi ja see, mis väljakul toimub on hämmastav. Kui vaadata mõnda kordust, siis see, mis palli ümber toimub on alati olnud hea, sel aastal on kogu väljakul toimuv väga ja väga hea. Iga väike komistus, kontakt, libisemine, hüpe või jala väänamine on äärmise detailine animeeritud. Küll aga kas koguse või mängumootori tõttu tuleb ette vigu animatsioonides. On selleks kommentaatori libisemine kaugustesse intervjuu ajal või luhta läinud alley oop, peale mida mees libiseb meetreid oma esialgsest positsioonist, korvi külge rippuma. Tunnistan, et taoliseid vigu on rohkem kui eelnevates seeria mängudes, kuid mitte nii palju, et need mängimise kogemust lõplikult häiriksid. Sisse on toodud väikene abi perfektsete visete sooritamiseks, mis näitab kui kaua on antud mängijal vaja viskenuppu all hoida, olenevalt visketüübist. Väga mõnus lahendus ja mõne mängijaga ei saagi selgeks seda, terve mängu jooksul.

The End

Kokkuvõtvalt võin öelda, et 2K seeria on suutnud teha hea mängu veel paremaks, kuid mitte ilma mõningate puudusteta. Tuleb tunnustada mängutootjaid, olenemata viimaste aastate konkurentsi puudumisest on nad pürginud edasi ja täiustanud suuremal või väiksemal määral enda seeria pärandit (Erinevalt ühest teisest spordi simulaatorist – vihje, seda spordiala mängitakse jalgadega).

Lugejate hinne5 Votes
9.2
Plussid
MyLeauge
Gamplay areng
Detailsus
Miinused
Mõningad väikesed animatsioonivead
Suutmatus servereid töös hoida
9

Comments are closed.