Unrest. Maarjamaa indie.

0
222

unrest-logo-small1Unrest on mäng, millel on küljes kerge Eesti maitse. Nimelt on mängu arendusega kaasatud Meie oma mees Mikk Luige kes on “Pyrodactyl Games” kunstiline pool. Pyrodactyl Games avaldas 2013 aastal Kickstarter.com lehel rahakogumise kampaania, et mäng lõpuni arendada. Mängu arenduseks küsiti 3000 dollarit kuid peagi oli see summa ületatud 10 kordselt ja 36 251 dollarit oli olemas, et mäng lõplikult valmis teha.

 

Millega tegu?

Unrest leiab aset väljamõeldud Indias, kus kunagine võimas ja suursugune linn Bhimra võitleb näljahädaga, et toita enda kodanikke pikaajalise põu tõttu. Linna kuurordid on sõlmimas kaubanduslepingut naaberlinnaga mida valitsevad sisalikinimesed – Naga’d. Kuid see on täiesti vastuvõetamatu Bhimra kodanikele ning poliitline sõda on sündinud.

Screenshot (195).png

Mis mängus teha saab?

Mäng on huvitavalt ülesehitatud, kus mängu kulgedes sa mängid mitmete erinevate tegelastega ja kõik karakterid erinevad teineteisest nagu öö ja päev. Kas sa siis oled noor naine keda sunnitakse abielluma või munk kes peab tegema karme otsuseid. Mängu jutustus on hästi ja ülima täpsusega kirja pandud ning paneb südametunnistuse korralikult proovile.

Pyrodactyl Games on samuti hästi hakkama saanud karakterite loomisega kuna nad on nii erinevad siis iga uue tegelasega mängimine on täiesti uus seiklus. Tänu millele on mäng väga mitmekülgne ja valikud erinevad.
Mäng ise on vanakooli point-n-click RPG nagu seda olid klassikud Indiana Jones: Fate of Atlantis või Monkey Island. Kus sul tuleb hoolikalt valida enda vestluskaaslase jutule sobivaid küsimusi ja vastuseid. Vastavalt valitud lausele kujuneb teise tegelase arvamus sinust ning paneb paika loo lõpu.

Samuti on võimalus sattuda kaklustesse ja igast muudesse sehkendustesse.  Kaklused on siiski väga haruldased, pigem tuleb vestlustest aru saada mida tegelased täpselt soovivad ja olla hoolas enda valikutega.

Screenshot (201).png

Soovitan mängijatel võimalikult ettevaatlikult valikuid teha ja uurida palju mängu alasid. Saate suurema kogemuse ja rohkem naudingut.

Graafika:

Kindlasti paljudele kasutajatele sobib selline graafiline lähenemine, aga kahjuks mulle endale jätab see lähenemine soovida. Õnneks see segavaks faktoriks mängul ei saa, sest mängitavus on suurepärane!

Mis mängu heaks teeb?

Mängus on väga hästi kirjutatud dialoogid ja iga valikuga on tunne, et reaalselt midagi muutub.

Tegelastele on samuti väga hea tausta lugu välja mõeldud. Mina, kes nimedega pole väga hea, unustab tihti muidugi ära, kes täpselt kes on.. aga õnneks aitab märkmik mul meelde tuletada informatsiooni kasutajate kohta.

Mängus on võimalik isegi kakelda. Tegu oli väga lihtsa lahendusega, aga lisas mängule natukene teistsugust tegevust. Sest peamiselt kõik tegelased seisavad ja ei liiguta ennast väga. Mulle algselt tundus, et minuga pole suurt midagi viga, aga kui tagasi jõudsin, räägiti, et olen vigane.

Screenshot (190).png

Mis mängu vead on?

Mulle ei meeldi mängu muusika, see tundub kuidagi liiga kiiruga tehtud ja jätab natukene halva mulje. Selle lülitasin kiirelt välja ja panin enda muusika mängima.

Kuigi mulle meeldib väga paljude mängude lihtne graafika siis see pole päris minu maitse järgi tehtud. Samas tuleb positiivselt suhtuda kastikestes olevate tegelastesse, mis on väga ägedalt animeeritud. Eriti vesipiipu tõmbav naine.

Mul on vahest probleeme olnud tegelaste peale vajutamisega, pean osade inimeste juures täpselt õiges kohas seisma.

Mulle ei sobi ka kaart, asukohad on suured ruudud, mis väga selgelt ei väljenda kuhu ma liikuma pean. Lõpuks küll enamvähem harjub sellega ära, aga meeldiks kui oleks nurgas läbipaistev ruut, kus see oleks kaart, aga see on kõigest minu eelistus.

 

Kokkuvõte

Kokkuvõttes on tegu väga nauditava ja hea mänguga. Tuleb ausalt tunnistada, et hakkasin mängima väga negatiivse suhtumisega ja ei oodanud mängust suurt midagi, sest enamasti mul pole huvi sellistesse mängudesse süveneda. Õnneks mäng üllatas mind väga positiivselt ja lõpuks veetsin tunde seda mängides.

Tegelased on huvitavad ja valikuvariandid panevad mängu süvenema, seega ei tasu lihtsalt läbi klõpsida dialoogi, muidu jääb ilma parimast osast mängus.

Inimestele, kellele meeldib valikuid teha ja näha, mis erinevad valikud põhjustavad kindlasti soovitan seda mängu, sest dialoogi ja looga on väga palju vaeva nähtud

Osta mäng Steamist:  http://store.steampowered.com/app/292400/

 

Lugejate hinne4 Votes
9.1
Head
Dialoogid
Tegelaste taust
Võitlemine
Vead
Muusika
Graafika
Kaart
7.8