Battle Fantasia: Revised Edition

0
162

Battle Fantasia on Arc System Worksi poolt loodud fighter, mis algupäraselt lasti välja Jaapani arcadede’le aastal 2007 ning peatselt aastal 2008 porditi mäng ümber Xbox 360 ja Playstation 3’e peale. Windowsile jõudis Battle Fantasia alles 2015 aasta 7. juulil. Läbi Prantsuse firma DotEmu, kes tegeleb vanade mängude portimisega uutele platvormidele.

Portimisega üritas DotEmu teha head tööd, kuid 1080p fännidele/vajajatele jäi siiski jalgu mängusisene lukustatud 720p millest kõrgemaks resolutsiooni kahjuks määrata ei kannatanudki minul. Sellest olenemata oli võrdlemisi lõbus mängida läbi Story Mode’i milles peitus üpriski suurel hulgal naljakaid või lõbusaid sketše – mäng ise ei üllatunud mind väga millegagi. Üpriski tavaline fighter mis suuri emotsioone ei toonud – arvestades fakti, et mäng loodi arcade süsteemidele aastal 2007, siis selleks ajaks olid (graafiliselt) paremad fighterid juba ka välja tulnud. Tõsi ta on, et olen tihtilugu graafikajünger sellistes mängudes – otsimaks mingeid lahedaid eriefekte ja kombode puhul mingeid vingeid väljamängimisi. Kahjuks Battle Fantasia seda mulle pakkuda ei suutnud.

Süžee ja musikaalne pool oli see, mis küll silma jäi, ning seda ka suhteliselt positiivselt. Kuid peab nentima, et pelgalt sisu ja muusika ei tee tervet mängu, alguses kui proovisin mängida seda ilma puldita oli kasutuskogemus alla igasugust arvestust. Küll hiljem pärast keybindingute parandamist sai midagigi paremaks tehtud, siis klaviatuuri peal oli mängu pea võimatu mängida minu jaoks. Puldiga sai bindingud kiirelt korda tehtud ja mängurõõm oli pisut suurem. Seega kõik kes te tahate Battle Fantasiat proovida, soovitan kindlasti seda teha puldiga, mis iseenesest ka mõistetav on, kuid siiski.

Minule isiklikult pole kunagi Jaapani teemad väga peale läinud, ning anime fänn ma just ka ei ole, seega oli üks väike faktor veel lisaks mis kergelt segas, nimelt ei saanud karakterite hääli muuta millekski muuks kui Jaapanikeelseks ning tuli leppida sellega mis on. Kuigi menüüs koht täitsa olemas erinevate keelte jaoks, siis valikus pesitses ainult Jaapan.

Battle Fantasia on anime fännidele minupoolne kindel soovitus, kuid kui oled harjunud rohkem Tekkeni, Street Fighteri või Mortal Kombatiga, siis selle mängu lähedusse ära väga astu.

Lugejate hinne3 Votes
Hea
Soundtrack
Story mode
Halb
1080p puudumine
Kombode ajal glitchimine
Keelemenüü puudumine
3
Keskpärane