Quantum Break ei olegi Xbox One eksklusiivmäng

0
125

Eile tuli Remedy ja Microsoft lagedale uudisega, et Quantum Break ilmub ka PC’le. Ja üldsegi mitte aasta lõpus või järgmine aasta, vaid 5 aprillil nagu Xbox one versioon. See vihjab sellele, et Remedy on PC versiooni kallal tööd teinud juba vähemalt aasta. Ning ilmselt see ongi põhjuseks, miks Quantum Breaki korduvalt edasi lükati.

Igal juhul on tegemist ilmselgelt rõõmustava uudisega PC mänguritele, seda muidugi juhul kui sul on olemas korralik mänguarvuti, sest Quantum Break vajab peaaegu Quantum arvutit, et mängu nautida.

specs-quantum

Aga positiivseid uudiseid on veel. Nimelt kõik kes tellivad mängu Xbox One konsoolile, saavad omale ka Quantum Breaki Windows 10 versiooni, ning pealekauba veel Alan Wake ja Alan Wake’s American Nightmare mängu.

Quantum Break on siis esimene cross-buy mäng Xbox One ja Windows 10 platvormil. Loodetavasti ei jää ta viimaseks, ning edaspidi on loota ka teiste mängude puhul sama. Filmimaailmas juba UltraViolet ja Disney kasutavad sarnast loogikat, et ostes filmi saad sa selle filmi oma kasutajaga ära siduda ja vaadata erinevatel platvormidel, ilma et peaksid filmi uuesti ostma. On viimane aeg, et sama loogikat hakkaksid kasutama ka mängude tootjad ja levitajad.

Aga mitte kõik ei ole rõõmsad uudise üle, et Quantum Break tuleb ka Windows 10’le. Mõni kasutajatest on selle uudise peale nii kuri, et on otsustanud lausa oma eeltellimuse tühistada.

Ilmselt on osade kasutajate pahameele üheks põhjuseks see, et mängu loomine PC’le ongi ilmselt see põhjus miks mängu ikka ja jälle edasi lükati.

Teiseks põhjuseks on ilmselt, see et kasutajatele ei meeldi kui neile valetatakse. Seni on Microsoft muudkui korrutanud klientidele et Quantum Break (ja teised eksklusiivmängud) on ainult Xbox One eksklusiiv. Seal hulgas alles mõned kuud tagasi kinnitas Microsofti PR ja Sam Lake Remedyst, et Quantum Break on puhas Xbox One eksklusiivmäng. Nüüd tagantjärele vaadates on selge, et sel hetkel oli Microsoftile juba ammu teada, et Quantum Break tuleb ka PC’le, ning tegemist oli teadliku valega klientidele. Ning kliendina leian ma, et selline valetamine on inetu, ning siinkohal saab Microsofti PR ja Remedy kasutajatele valetamise eest taaskord suure miinuse omale kirja. Mõistan et kui eelmisel aastal esimesed kuulujutud tekkisid PC versioonist, et siis ei soovitud seda infot veel levitada, kuid selline laus valetamine ei ole nüüd ka ilus. Nii et seda silmas pidades mõistan ma twitteris ja foorumites kommenteerijate pahameelt.

Lisaks on ka neid mängureid kes omavad mitut platvormi mängimiseks ja ei näe enam põhjust Xbox One omamiseks. Sest suurem osa neist niinimetatud Xbox One eksklusiividest ilmub siiski ka PC’le, ning omades juba korralikku mänguarvutit, siis lihtsalt puudub põhjus selle kõrval tulevikus ka Xbox One konsooli omada. Piisab kui sul on kodus PlayStation 4, Nintendo konsool ja korralik mänguarvuti, Xbox One on viimasel puhul üleliigne. Seda muidugi juhul kui teil on see raha, et omada ajaga kaasa käivat korraliku mänguarvutit mis suudab Quantum Breaki ja teisi uusi mänge jooksutada. Steami kasutajate statistikale tuginedes on selliste kasutajate hulk siiski imeväike.

Lisaks eelpool mainitud uudistele teavitati ka Xbox One Quantum Break komplektist, mis sisaldab valget 500GB Xbox One konsooli, valget pulti, Quantum Break digitaalset koopiat Xbox One ja Windows 10’le, ning Alan Wake digitaalset koopiat.

XboxOne_500GBWhiteConsole_QuantumBreak_US_CAN_Groupshot_RGB