TrackMania Turbo

0
263
TrackMania Turbo

[dropcap size=big]M[/dropcap]inu suhe TrackManiaga on mõnusalt nostalgiline. Ülikoolis pauside (ja mis seal salata, ka loengute) ajal sai veedetud TrackMania Nations Foreveri seltsis mitmeid tunde. Sajandike lihvimine ja kursuse kaaslaste rajarekorditega võistlemine tuletab meelde väga mõnusaid aegu – nagu eelnevalt ütlesin, nostalgiline suhe.

Mis on TrackMania?

Tegemist on arkaad võidusõidusimulaatoriga, mille ainukeseks eesmärgiks on olla kiirem kui Su sõbrad, riigikaaslased või sõitjad ülemaailma. Mängu ilu seisneb selle lihtsuses, iga sekundi ja sajandiku lihvimine rajal, tasustab mängijat pööraselt mõnusalt edetabelites.

TrackMania Turbo

Millised on võimalused?

TrackMania pakub mängijatele ammendavalt palju erinevaid mänguviise. Kui soovid mängida üksi – saad seda teha üksikmängija kampaanias, kus võistled etteantud aegadega 200 erineval rajal. Soovid sõbrad külla kutsuda – saad seda teha split screen versioonis ning seda kuni nelja mängijaga. Loomulikult on mängus ka online multiplayer mänguviisid, kus saad erinevate kriteeriumite alusel võistelda üle interneti. Viimasena räägin küllaltki huvitavast ideest, mille TrackMania Turbost leiab. Nimelt on toodud sisse mänguviis nimega Double Driver, kus kaks mängijat asuvad juhtima sama autot ning peavad koostöös raja läbima. Tegemist on küllaltki põneva nüansiga, kuid kindlasti mitte kõige populaarsema mänguviisiga, pigem vastupidi. Samuti ei puudu mängust ka raja ehitaja, millega on võimalik absurdseid radu ise kokkupanna ning sõpradega neil siis võistelda.

Presentatsioon

Kui mängu sisu ja lihtsus on põhimõtteliselt jäänud muutmata (mis on ainult hea asi), siis mängu presentatsioon on uuesti avastatud. Kuidas seda tehtud on? PAGANAMA HÄSTI! Kogu mängu esitlus – alates helidest kuni menüüdeni, muusikast kuni peale lugemiseni – kõik see on tehtud lihtsalt suurepäraseks! Alustame siis menüüde ja muu graafilise poole stiilist. Kõik see on üles ehitatud legendaarsele arkaadmängude põhjale – alates esimesest ekraanist, kus on kiri “INSERT COIN”, kuni kõigi väikeste graafiliste nüanssidega läbi menüüde ja laadimisekraanide – kõik on väga terviklik ja hoiab sama stiili. Sama lugu on ka mängu helilise poolega. Esiteks, on igasugune pealelugemine suurepäraselt teostatud, teiseks on mängu muusikalisse poolde suhtutud mõningase kreatiivsusega. Soundtrack’i valik on igati kohane võidusõidu mängule, kuid olulisem asi on see, kuidas seda kasutatakse. Nimelt on muusika rütmikus, valjus jms. seotud otseselt sellega, kuidas Sa rajal käitud. Mida sujuvam, kiirem ning osavam oled, seda tempokam ja valjem muusika on – teed avarii ja jääd täielikult seisma, lõppeb ka muusika ning mängu olustik sellega koos.

TrackMania Turbo

Kokkuvõtvalt

Nagu alustades ütlesin, annab TrackMania Turbo esimese hooga nostalgilise ja äratuntava tunde neile, kes seeriaga eelnevalt kokkupuutunud. Mängu on jäetud alles kõik see, miks Ta on sõltuvust tekitav ja see pandud siis arkaad-jaapani kastmesse, mis on suurepäraselt õnnestunud. Ainukene põhjus, miks ei saa ma anda mängule maksimaalseid punkte on pikk aeg mängu käivitades ja radasid esimest korda laadides. Aeg, mis laadimisekraanidel (ükskõik kui head need välja ei näe) tuleb veeta, on esialgu piinarikas ootamine.

Platvorm(id): PC, PS4, Xbox One
Ilmus: 24 märts 2016
Arendaja: Nadeo
Levitaja: Ubisoft
Ülevaade tehtud: Xbox One
Mängu saab osta siit:
osta_steam osta_gamestar osta_uplay

Lugejate hinne1 Vote
Head
Presentatsioon
Mänguviisid
Heli
Vead
Pikad laadimisekraanid
4.5
Hea mäng