World of Warcraft: Legion ei lase mängimist lõpetada

0
240

Natuke rohkem kui kuu aega tagasi nägi päevavalgust kultusmängu World of Warcraft uusim lisaosa alapealkirjaga: Legion. Suure World of Warcrafti sarja kui ka üldse Blizzardi mängude austajana sai mulle südameasjaks taaskord omastada oma mängukollektsiooni järjekordne WOW-i collectors edition, mis kenasti riiulil ilutseks. Kuna eelmine lisaosa: Warlords of Draenor oli jäänud kergelt lahtiseks ning endiselt oli garnisonis missioone teha, siis alustasin Legioniga paralleelselt eesmärgiga lõpetada ära ka eelmine lisaosa, kus ma osasid asju ei saanud teha liiga madala varustuse taseme tõttu. Selgus, aga, et Legion ei ole sugugi traditsiooniline WOW-i mäng, vaid tänu uutele muudatustele on mängurõõmu veelgi tõstetud.

World of Warcraft: Legioni tegevus leiab aset Broken Isles saarestikus Maelstormi lähedal keset suurt merd ning ajaliselt kaks aastat pärast Warlords of Draenoris aset leidnud sündmuseid. Broken Isles saarestik oli algselt osana Kalimdorist, mis merepõhja saadeti, kuid tõsteti Warcraft II sündmuste paiku Gul´dani poolt taas ülesse. Saarestikus on kokku kuus regiooni: Azsuna, The Broken Shore, Highmountain, Stormheim, Suramar ja Val´Sharah. Samuti võime Broken Isles saarestiku lõunaosast leida sinna ümberasustatud ning kõigile World of Warcrafti mängusõpradele tuttava Dalarani linna, millest on saanud baas Alliance´i ja Horde´i toetajatele võitluseks Leegioniga.

worldmap-thebrokenisles-blizzcon2015

Et avada tee Burning leegionile saabub Gul´dan läbi portaali Azerothi eesmärgiga taaskord üle võtta maa ning seda palju suuremate numbritega nagu oli seda tuhat aastat tagasi aset leidnud Ancientide sõjas. Samuti kõigile WOW-i fännidele tuttav maag Khadgar saabub hoiatama Stormwindi kuningat ning koostöös liitlastega saab sinu südameasjaks vastu astuda Burning leegionile. Erinevate klasside mängijate tee kulgeb erinevalt ning kindlasti on huvitav mängida läbi Legioni teekond kõikide erinevate klassidega. Kui Warlords of Draenoris tuli uuendusena juurde isiklik garnisoni paik, kus sai kogutud järgijaid panna tegema missioone ning koguni ehitada isiklik kaevandus, lilleaed või nahatöötuba, siis Legioni lisaosa pakub iga klassi mängijale isiklikku kangelastele mõeldud varjupaika. Näiteks druidide varjupaik asub kaunil metsalagendikul, rogue klassi oma pimedas urkas ning minu hunterist tegelane sai avastada hubast mägionni Highmountainsis. Varjupaigas ei ole küll panka või oksjonimaja, kuid seal saab missiooniseinal alustada ja lõpetada missioone nagu sai seda teha Draenoris ning arendada oma võimeid.

trueshotlodge3

Sinu mängu vaatepunktist oled sina oma klassi juht sarnaselt nagu juhtisid sa Warlords of Draenoris Horde´i või Alliance´it. Igale klassile on saadaval queste tehes ka legendaarsed artifact relvad, mida sul läbi mängu võimalik jahtida on. Nende relvade leidmiseks mõeldud missioonid on üpriski rasked ja aeganõudvad. Kui hunter (kütt) on olnud alati eemalt kasutatava relva omanik: kas siis püstoli või vibu, siis ühe legendaarse relvana lisandub ka lähedalt kasutatav relv. Kui hunteril on alati olnud kaaslaseks  vabalt valitud äge loom, siis valides Legioni lisaosas beastmasteri võime tuleb lisaks su praegusele kaaslasele juurde ka missiooni käigus hõbedane hunt Hati. Erinevate klasside muutused on erinevad näiteks pole warlockide demonoloogia osas enam metamorfoosi, selle asemel saab warlock välja kutsuda enda kaitseks rohkem deemonlike käsilasi.

erere

Ühe mugava uuendusena on juurde tulnud välimuse salvestamine. See on hea neile kas armastavad nagu Reaper of Soulsiski tuttavalt oma riietuse välimust muuta ilma, et muutuks su varustuse tase ja väärtus. Varem pidi iga kord kogu varustuse uuesti muutma, kuid nüüd saad oma lemmikoutfiti salvestada ja su välimus muutub transformeerimist kasutades kohe selliseks nagu sul on salvestatud. Uue asjana on ka see, et Legionis ei saa lennata. Oleks ju mugav Broken Isles ringi tuuseldada lennates. Kõik mäetipud oleks kättesaadavad ja asukohtade leidmine ning kohale jõudmine poleks nii keeruline. Lendamise asemel on sul aga isiklik takso. Selle saad sa kahjuks alles siis kui oled saavutanud mängu uue maksimumleveli, milleks on 110 ning sul on kõikide fraktsioonidega sõbralikud suhted. Isiklik takso viib sind suvalisest kohast soovitud lennupunkti.

Üks suuremaid uuendusi mängus on täiesti uue klassi lisandumine. Demon hunter on teine uus hero klass pärast death knighti, mis tuli välja päris ammu koos Wrath of the Litch Kingi lisaosaga. Demon hunterite peamiseks rünnakujõuks on felmaagia. Vastastele vastu astudes kasutavad nad nende endi jõudu, et neid alistada. Et saada demon hunteriks tuleb soovijal omastada deemoni süda. Demon hunteriks olemine pole, aga kõigile loodud ning paljud surevad või lähevad selle käigus hulluks, sest ei suuda deemonlikule jõule vastu hakata. Ellujäänutest saavad välimuselt pool deemonid-pool haldjad ning neil esineb deemonliku väljanägemise tunnuseid näiteks nagu tiivad, sarved, kabjad jne. Demon hunteritel on ka spetsiaalne nägemine, mis lubab näha ning ära tunda deemonliku energiat. Sarnaselt death knightile on ka demon hunterid võimelised mängima dungeonides ja raidides tanki rolli. Demon hunteri klass on kahjuks ainult mängitav kahe haldjarassiga. Aliance´i poolel mängijad peavad valima night elfi ja Horde´i poole valijad blood elfi. Kuigi ehk potensiaali oleks demon hunter olemaks ka teistel klassidel, siis demon hunterid on ainult treenitud haldjad mustas templis. Igal mängijal on lubatud ainult üks demon hunter realmi peale ning mängija karakter peab olema vähemalt level 70. Hero klassina ei alga demon hunter mitte level ühest vaid 98-st. Demon hunteril on juba algselt olemas unikaalne kogemus ning nende lugu algab umbes kümme aastat enne Legioni algust.

477761

World of Warcraft: Legion lisaosa jättis mulle väga hea mulje ning katsun kindlasti ruttu jõuda ka maksimum levelini. Mängimine ja maailma avastamine lihtsalt võtab väga palju aega. Legionit on kindlasti tore mängida koos sõpradega väikse grupina ning tänu sellele saab tutvuda ka uute ja ägedate mängijatega, kellega kui hästi läheb saab rohkem kui ühe questi või dungeoni koos tehtud. Kellel Warlords of Draenor on mängitud, aga kahtleb Legioni ostus, siis võin öelda, et Legionis igav kindlasti ei hakka. Pigem on väga palju uut ja huvitavat avastada ning mängurõõmu jätkub väga pikaks ajaks.

Platvorm(id): PC

Ilmus: 30. august 2016
Arendaja: Blizzard Entertainment
Levitaja: Blizzard Entertainment
Ülevaade tehtud: PC

Lugejate hinne1 Vote
Hea
Heroes hall
Demon hunterid
põnev sisu
Halb
dps mängijale on dungeoni järjekord väga pikk
4.5