Minecraft – ametlik ajakiri

18
821

Minecraft on mäng, mis on ilmselt juba midagi enamat kui mäng. Seda mängivad kümned miljonid inimesed kõikvõimalike masinate peal ja sellest on tehtud Lego seeriaid, kaisuloomi, T-särke ja hunnik raamatuid.

Seega olin ma ainult meeldivalt üllatunud, et esimene täitsa eestikeelne mänguteemaline ajakiri kuulub just nimelt Minecraftile. Täpselt. Homme, 30. augustil peaks poe- ning kioskilettidel saadaval olema Minecrafti ametliku ajakirja maakeelne esimene number. Ajakiri on päris mahukas, kaanest kaaneni 52 lehekülge ning reklaami on väga minimaalselt. Kõik on sisu täis topitud.

Tänu ajakirja väljaandjale Egmontile saime me trükisooja ajakirja juba enne müügile paiskamist lehitseda. Esimene number õpetab meile, kuidas teha Minecrafti-teemalist pidu, näitab ägedaid kasutajate loodud ehitisi ning annab näpunäiteid, kuidas jääda ellu mõningates eriti ohtlikes Minecrafti maailma soppides. Soovijad saavad proovida näidiste eeskujul ehitada ka piraadisaare kauplemishoonet ning päriselt tulistavat kahurit.

Läbi ajakirja juhivad lugejat neli tegelast: ehitaja Sparks, löömamees Scout, ellujäämisspets Bear ja teadlane Monty. Nemad kommenteerivad ajakirjas erinevaid enda valdkonda jäävaid teemasid ja seiklevad ka koomiksis. Käsitletavaid teemasid saadavad rohked selgitavad pildid ja seletavad tekstikastid, kust on loodetavasti kõikidele lugejatele paremini aru saada, kuidas pildil olev asi on ehitatud.

Minule isiklikult meeldib siin ajakirjas väga see, et ta tundub olevat kirjutatud pisut… „vanemale“ Minecrafti sõbrale. Tekstis on ära tõlgitud erinevate tegevuskohtade ja kollide nimed, kasutatakse mängijatele tuttavaid materjalide nimetusi… Sellist tõlketööd kohtab päris harva, sest tavaliselt on mugavam jätta need (ja tõenäoliselt jäetaksegi need mängijatevahelises suhtluses) tõlkimata, kuna mängu ennast mängitakse niikuinii inglise keeles. Eestis on siiani päris levinud arusaam, et mängimine (sealjuures ka Minecraft) on pigem nooremate lõbu. Seega kohtab harva sellist mängulisi termineid kasutavat ja mugandavat maakeelset teksti ning Minecrafti ajakirja turule tulemine annab lootust, et äkki saab ka Eesti mänguajakirjandus ja mänguteemade kajastamine millalgi hobitasemel lapsekingadest välja.

Kust ma saan Minecrafti ajakirja osta?

Eestikeelne Minecrafti ajakiri on alates 30ndast augustist müügil jaemüügikettides nagu Prisma, Selver, Rimi, Comarket ja samuti ka R-kioskis. Lisaks saab ajakirja osta ka Egmonti veebipoest ning Apollo ja Rahva Raamatu raamatupoodidest.

Minecrafti ajakirja auhinnamäng

Egmont jagas meile loosi jaoks ühe eestikeelse Minecrafti ajakirja, mille üks õnnelik Minecrafti sõber omale võita saab.

Loosis osalemiseks kirjuta meile artikli või Facebooki postituse kommentaaridesse, miks Minecraft sulle meeldib, et mis on see miski mis teeb selle mängu sinu jaoks huvitavaks.

Õnneliku võitja teeme teatavaks laupäeval, 2sel septembril 2017.

UUENDATUD (02.09.2017): Minecraft eestikeelse ajakirja võitis omale Anneli Hiiesalu.

18 KOMMENTAARID

  1. Minecraft meeldib mulle, sest saan mängida koos teiste mängijatega serverites ja nendega koos asju luua ning teha. Koletised ja takistused on just see, mis muudab minecrafti põnevamaks ja huvitavamaks.

  2. Minecraftis meeldib mulle kohutavalt ehitada : maju, linnu ja suuri kaupluseid. Just olen pooleli kättemaksukontori maja ehitamisega. Tahan et see näeks välja võimalikult realistlik. Loomulikult meeldib mulle veel koos sõpradega ellujäämist mängida. 🙂

Comments are closed.