Nintendo usub, et Switch saab olema sama edukas konsool nagu seda oli Wii

0
292

Kui Nintendo jaanuaris avalikkusele oma uut konsooli Switch tutvustas, siis ei suutnud see konsool investorites usaldust äratada. Ettevõtte aktsiad kukkusid Bloombergi andmetel 5.8% ja jätkasid langust ka järgmisel nädalal.

Kas Nintendo Switch suudab usaldust äratada klientides? Kas suudetakse müüa 2 miljonit konsooli esimeses kvartalis nagu Nintendo on prognoosinud? Üks oli kindel, Nintendo Switchi edasine saatus selgub peale kriitilist esimest kahte müüginädalat.

Wedbush Securities analüütik Michael Pachter ennustas, et tänu Nintendo Switchi kõrgele müügihinnale, ei saa sellest arvestavat konsooli PlayStation 4 ja Xbox One kõrvale. Pacher uskus, et Switch ei suuda ligi meelitada mängude tootjaid ja seetõttu ei suuda konsool ka laiema üldsuse huvi enda vastu äratada. Pachteriga sama meelt olid ka mitmed ajakirjanikud kes uskusid, et Nintendo Switchil seisab ees raske võitlus oma koha pärast turul.

DFC Intelligence analüütik David Cole aga ennustas Switchile märksa paremat tulevikku. 2016 aasta jaanuaris kinnitas Cole, et nõudlus Switch konsooli järele tuleb eeldatavasti suur ja sellel on tugev potentsiaal meelitamaks ligi suuremat publikut. DFC Intelligence analüütikute ennustuste kohaselt müüakse aastaks 2020 üle 40 miljoni Nintendo Switch konsooli.

SuperData Research analüütikud ennustasid veebruari lõpus, et Nintendo suudab 2017 aasta lõpuks müüa 5 miljonit Switch konsooli.

Aprillis teatas Nintendo, et 31 märts seisuga müüdi 2,74 miljonit Switch konsooli. See on rohkem kui algselt prognoositi ja analüütikud julgesid ennustada. Selle tulemusena on Nintendo kasum eelmise aastaga võrreldes tõusnud 14%.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild Switch versiooni on müüdud kokku 2,76 miljonit koopiat, rohkem kui Switch konsoole kokku müüdud on. Arvatakse, et Zeldat on müüdud seepärast rohkem, et mitmed kollektsionäärid on Zelda ka oma kollektsiooni ostnud. Lisaks loomulikult siis need, kes on küll omale mängu juba ostnud aga kes pole veel oma uut Nintendo konsooli kätte saanud kuna Switchi järele on endiselt suur nõudlus.

Nintendo lubas jaanuaris, et Switchi kogused on piisavalt suured mistõttu peaksid kõik soovijad saama omale osta Nintendo uue konsooli. Paraku on ka mai alguses Nintendo Switch endiselt nii nõutud kaup, et on endiselt neid kes sooviksid omale küll uut konsooli kuid mida pole on Switch.

GameStopi tootejuht Eric Bright ütles Forbesele, “See ületab meie kõiki ootusi. Teadsime, et Nintendo Switch saab olema nõutud toode, kuid meile eraldatud Switchid müüakse välja tundidega. Nõudlus on hetkel nii suur, et kliendid peavad kiiresti reageerima kui nad soovivad omale Nintendo uut konsooli saada.”

Et rahuldada veidigi nõudlust Switchi järele on Nintendo otsustanud hakata oma uut konsooli transportima õhu kaudu, kinnitas Nintendo esindaja The Wall Street Journal väljaandele. Tavaliselt transpordib Nintendo oma riistvara laevadega, et transpordikuludelt kokku hoida.

Nintendo boss Tatsumi Kimishima usub, et Switchist saab sama edukas konsool nagu seda oli Wii.

“Kui meie müük läheb vastavalt plaanidele sel majandusaastal, siis saame me näha kuidas Nintendo Switch kogub aina hoogu juurde ning jõuab lõpuks Wii müüginumbriteni,” rääkis Kimishima.

“Pluss, arvestades seda, et Nintendo Switch on kodune videomängude süsteem mida sa saad endaga kaasa võtta mistõttu saad sa mängida igal ajal, igal pool, ükskõik kellega, siis me usume, et mitmetes kodudes leitakse et üks Switch ei ole tegelikult piisav.”

Kimishima lisas, et Nintendo on suurendanud Switchi tootmist iga kuu, et rahuldada suurt nõudlust Switchi järele.

“Meie jaoks on tähtis müüa 10 miljonit Switch konsooli majandusaasta jooksul, et luua tugev baas mitmel erineval viisil. Sellega anname me arendajatele kindlustunde, et Nintendo Switchi tulevik on paljulubav.”

“Me soovime Nintendo Switchi müüginumbritega jõuda samale tasemele Wii’ga.”

Juhul kui sul ei ole veel kodus Nintendo Switchi kuid on soov seda osta, siis sel nädalal jõudis ka Eesti poodidesse uus kogus Nintendo Switch konsoole. Kogused on väikesed, mistõttu tasub kiirelt seada sammud lähimasse Euronics või ProGames kauplusesse.