Call of Duty: Black Ops 4 püstitas uue digitaalse müügirekordi, kuid füüsiline müük ebaõnnestus

2
309

Activision teatas, et Call of Duty: Black Ops 4 püstitas uue rekordi, tegemist on enim digitaalselt müüdud mänguga Activisioni ajaloos. Eelmine rekord kuulus Call of Duty: WWII mängule.

Call of Duty: Black Ops 4 püstitas uusi rekordeid ka mujal. Tegemist on esimesel müügipäeval enim müüdud mänguga PlayStation Store’is ja Xbox Store’is. Lisaks on tegemist esimese Call of Duty mänguga, mida müüakse Blizzardi Battle.net keskkonnas.

“Black Ops 4  on uskumatu mäng ja kogukonna vastus sellele on olnud vapustav,” ütles Rob Kostich.

“Me oleme purustanud mitmeid digitaalse esimese päeva müügirekordeid ja inimeste arv, kes on esimesel päeval võrgus mänginud, on aasta-aastalt kasvanud. Kuid kõige olulisem on see, et kogukond naudib Multiplayer, Zombies ja Blackout mänguversioone. Me oleke äärmiselt tänulikud kogukonnale, nende usalduse ja toetus eest. See on alles algus ja teekond Black Ops 4-ga saab olema uskumatu.”

Sel ajal kui Activision rõõmustab eduka digitaalse müügi üle, on Chart-Track andmetel Black Ops 4 füüsiline müük aga Call of Duty mänguseeria aegade viletsaim. Call of Duty: Black Ops 4 on füüsilisel kujul müünud kaks korda vähem kui eelmisel aastal ilmunud Call of Duty: WWII.

Kas Black Ops 4 digitaalne müük suutis korvata ebaõnnestunud füüsilist müüki? Selle kohta Activision aga kahuks infot ei jaganud, mis annab alust kahtlustada, et ilmselt siis mitte. Õnnetuseks mitmed väljaandjad ei avalikusta tänapäeval enam täpseid müüginumbreid ning sama teed on läinud ka Activision.

Call of Duty: Black Ops 4 ei sisalda sel aastal üksikmängu osa, alles on ainult online mänguvariandid. Hoolimata sellest müüakse aga mängu täishinnaga, 70 eurot, mistõttu nii mõnedki mängijad on otsustanud sel aastal Black Ops 4 vahele jätta.

Kriitikud (videomängude ajakirjandus) on Metacriticu lehel andnud Call of Duty: Black Ops 4 mängule kõrgeid hindeid, vahemikus 80-95. Samal ajal aga mängijate antud keskmine hinne jääb vahemikku 4-5 punkti (40-50). Tegemist paistab olevat taaskord ühe mänguga kus mängijate ja ajakirjanduse arvamused mängust ei ühti. Kas videomängude ajakirjandus on hakanud mängijatest kaugenema?

2 KOMMENTAARID

Comments are closed.