EA ja Philippe Grenet kaklevad peenise pärast

0
166

Endine Electronic Artsi Iirimaa direktor Philippe Grenet ei ole oma vallandamise otsusega rahul ja kaebas EA kohtusse. Nimelt kaotas Grenet oma töö sest mainis peenist kolleegiga peetud videokonverentsi ajal.

Grenet, kelle alluvuses oli üle 500 töötaja EA Galway ja Texase kontorites, tunnistab, et ta tõepoolest kasutas videokonverentsi ajal sõna “peenis”, kuid see oli kontekstis “ma ei hakka peenist välja võtma ja seda lauale panema”. Tegemist oli siis veidi kohmaka selgitusega selle kohta, et ta ei taha hakata kolleegidega võistlema. Texases asuv naiskolleeg aga otsustas seepeale Greneti kohta kaebuse esitada, mille tagajärjel Grenet vallandati, kuna ta olevat rikkunud EA ahistamise ja võrdõiguslikkuse reegleid.

Irish Independent kirjutab, et Grenet kardab nüüd nende süüdistuste ja vallandamise mõju oma mainele ja tulevikule. Seepärast otsustas ta EA otsuse oma vallandamise osas Iiri kõrgema astme kohtusse edasi kaevata. Kohus võttis kaebuse menetlusse ning järgmisel nädalal võetakse juhtum arutusele.

Prantsusmaal sündinud Grenet rõhutab, et kuna inglise keel ei ole tema emakeeleks, siis oleks pidanud EA läbi viima õiglase uurimise. Tema kaitsja väidab, et EA tegutses “ennast häbistaval ja täielikult kahjustaval viisil” ja Grenet’i vallandamine oli pahatahtlik, põhjustades hagejale tõsiseid probleeme. Kaitsja toob välja ka selle, et kaebuse esitanud naiskolleeg oli eelnevalt samale ametikohale kandideerinud kuid edutult.

EA kaitse lükkas tagasi väited, nagu oleks nende distsiplinaarprotsessis puudusi ning viitab sellele, et Grenet tunnistas, et ta kasutas sõna “peenis”. Kuidas peeniselugu edasi läheb, saab teada järgmisel nädalal, kui kohus asja arutama hakkab.