Amy Hennig arvab, et EA teade Star Wars Jedi: Fallen Order’i kohta oli imelik

0
174

Amy Hennig leiab, et EA kurikuulus Star Wars Jedi: Fallen Order postitus Twitteris oli veidi imelik.

2017. aasta sügisel lõpetas EA üksikmängu loole keskendunud Star Wars mängu, koodnimega Ragtag ning sulges Visceral Games stuudio. Sõnum oli tol korral selge, EA arvates ei ole mängijad enam üksikmängudest huvitatud ning need ei too piisavalt raha sisse.

Nüüd aga teatas EA, et Star Wars Jedi: Fallen Order on üksikmängu loole keskendunud mäng, seda tüüpi mäng mis veel paar aastat tagasi polnud EA arvates võimalik. Hennigu arvates on see veidi kummaline. “See on imelik. Ma pean sinuga avameelne olema,” ütles ta Eurogamerile. “Ma pean silmas, et see tuleb EA Star Wars’i Twitteri lehelt, mistõttu on see kohe kindlasti osa plaanist, aga ma ei tea, kas see viitab varasematele kommentaaridele, mida nad tegid pärast meie projekti tapmist?” lisas Hennig.

“Selles tööstuses on kogu aeg palju muudatusi. Sel ajal kui ma olin EA’s, lükati meid edasi ja tagasi, sõltuvalt sellest mida üldine ettevõte tahtis. Kõik üritavad välja selgitada, milline see õige tee on. Ma arvan, et Respawni mängule on kasuks, et seda arendati juba enne selle omandamist. See on kaitstud ja Vince tagab selle – kuna ta on osa EA juhtidest, siis saab ta Respawni huve kaitsta.”

“See on puhtalt minu spekulatsioon, ma ei tea miks selline meelemuutus juhtus, sest see oli väga selge, et see on vastuvõetamatu plaan, kui me Ragtagi kallal töötasime. Aga nagu sa tead, asjad muutuvad. Ragtagi tühistamise otsus tehti 2017. aasta suvel. Meie saime sellest teada 2017. aasta oktoobris. Nii et sellest on nüüd peaaegu kaks aastat möödas ja selle aja jooksul on palju muutunud ning vahepeal on olnud avalik ja vokaalne tagasilöök ideele, et mängijad ei soovi üksikmänguga piiratud mänge ilma kõigi nende lisadeta. Loomulikult nad tahavad, loomulikult me tahame. Seega võib see olla just demonstratsioon EA strateegia muutumisest.”

Vahepeal on ettevõttest lahkunud Patrick Soderlund ja Jade Raymond ning Star Wars frantsiisi eest vastutanud Laura Miele on tänaseks üle võtnud Patrick Soderlundi rolli.

Mitmete allikate kinnitusel on EA andnud Respawnile täielikult vabad käed ning ei sekku mängu arendamisse.

Misiganes on EA meelemuutuse põhjuseks üksikmängude osas, on see igati tervitav.

Star Wars Jedi: Fallen Order ilmub novembris 2019.