EA saab Anthem’i demo pärast nahutada

0
267

EA saab taaskord mängijate käest nahutada, sel korral siis Anthemi demo pärast, sest see erinevat totaalselt täismängust, mis ilmub 22. veebruaril.

Vaevalt jõudsid BioWare ja EA Anthemi demo tulekust teavitada ja selle kohta infot jagada, kui selle ümber üks kisa ja kära lahti läks. Põhiliselt süüdistatakse neid siis mängijate petmises ja muudes surmapattudes.

EA on üsna tihti mängijate rünnakuobjektiks olnud ning enamus juhtudel on nad selle nahutamise ka ära teeninud, aga kas ka seekord?

Käratsejate põhiargumendiks on see, et EA ja BioWare petavad mängijaid, sest demo erineb täielikult tegelikust mängust ja mis peamine, EA ja BioWare ise tunnistavad seda. Oot, pidage nüüd veidi hoogu. Kui mängu tootja ütleb, et demo erineb täismängust ning toob konkreetselt punktide haaval täpselt välja mis on demos teisiti, siis mismoodi saab seda kellegi petmiseks üldse nimetada?

Mark Darrah kirjutab Twitteri postituses, et Anthemi demo erineb tegelikust mängust, sest see algab keskelt, puuduvad õpetused, ei saa valida pilooti, tasakaal on super erinev, majandus on täiesti erinev ja seal on 6 nädalat vähem bugide parandusi. Selgelt, lühidalt ja konkreetselt.

Oma hilisemates postitustes selgitab Darrah lähemalt mis põhjustel see nii on. Tema antud selgitused on selged, igati arusaadavad ja mõistlikud. Aga mitte kõigi arvates. Õnnetuseks leidub küllalt ka neid, keda need selgitused ei rahulda ning nüüd kisavad sellel teemal kuidas EA neid petab, mis siis, et mäng ise pole tegelikult veel väljaski mitte.

Mõni populaarne YouTuuber on läinud oma rünnakutega lausa nii kaugele, et on unustanud igasuguse enesekontrolli ja võtab lapsikult mängu produtsendi nime kallal, nimetades Mark Darrah’it Mark Diarrhoea’ks (kõhulahtisuseks). Selline isiklikku laadi rünnak näitab eelkõige ründaja enda lapsikust ja suutmatust antud teemal pädevalt argumenteerida. Aga ilmselgelt tema vaatajatele läheb selline lapsik stiil peale ja tema juttu kuulatakse, sest käesoleval hetkel on tema video juures 15 tuhat korda “meeldib” nuppu pressitud. Siinkohal ei jaga ma meelega tema videot, vältimaks lisaklikkide laekumist tema videole.

Kuigi EA on tihti täiega ära teeninud oma nahutamise ja vajadusel nahutan neid samuti, siis sel korral on igasugused nutulaulikud valinud küll vale puu mille all nutmas käia. Olgem ausad, tegemist on tegelikult ju beetaga, sõltumata sellest, et EA seda demoks nimetab ning beeta erinebki täismängust. Kui sa mängid beetat kusagilt keskelt ning puudub mängu põhi, baasteadmised ja sul on piiratud võimalused, siis on loomulik, et majandus mängus erineb täismängu omast.

Ainuke põhjendatud peks EA suunal mida ma viimastel päevadel näinud olen, on vihjed sellele, et arvustuste tegijatele antakse taaskord pihku versioon, mis erineb müügile tulevast versioonist. Sellist lähenemist aga praktiseerivad viimasel ajal teisedki peale EA. Kuid ka siin on küsitav, et kelle õlul see vastutus lõpuks olema peaks? Näiteks usun ma, et sellistel puhkudel peaksid arvustuste tegijad kindlasti ära mainima, et neile jagatud versioon erineb lõpptootest.

Mida arvad sina sellest, et Anthemi demo erineb täismängust ning kas EA on peksu ära teeninud või mitte?