Epic sai omale uue eksklusiivi – Metro Exodus

0
130

Platvormide sõda arvutil jätkub, Epic’u järgmiseks eksklusiiviks on Metro Exodus.

Jaanuari alguses sai Epic omale 15. märtsil ilmuva The Division 2. Ubisofti ja Epicu vahelise kokkuleppe alusel võttis Ubisoft Steamist The Division 2 eeltellimused maha ja nüüd on võimalik selle mängu arvutiversiooni tellida ainult Epicu või Ubisofti enda poest.

Nüüd on siis järg Metro Exodus’e käes, mis ilmub 15. veebruaril Epicu poes. Hetkel on Steamis küll veel Metro Exoduse lehekülg olemas, kuid eeltellida sealt enam mängu ei saa ning juurde on lisatud teade: “Metro Exoduse müük Steamis on peatatud avaldaja otsuse tõttu muuta mäng eksklusiivseks teises arvutipoes.”

Mängu arendaja ja avaldaja on kinnitanud, et tehtud eeltellimused Steamis jäävad jõusse ja kõik kasutajad kes on Steami kaudu mängu tellinud saavad mängule ja lisadele ligipääsu Steami kaudu.

Eelmisel aastal avas Epic Games oma poe, mis pakub arendajatele ja avaldajatele mängu müügist suuremat kasumit kui seda Valve hetkel Steami kaudu pakub. Epicu kaudu teenivad mängude arendajad ja avaldajad müügi pealt 88%, mis on märgatavalt kõrgem kui Steami pakutud 70%.

Lisaks saavad Epicu kasutajad iga kahe nädala tagant ühe tasuta mängu. Hetkel on selleks tasuta mänguks The Jackbox Party Pack.

Epic on sõlminud ka teistega kokkuleppeid, et nad oma mängud Epicu poodi üle tooksid, kuid Ubisofti The Division 2 ja Deep Silveri Metro Exodus on Epicu jaoks oluline samm edasi. Kas see ka kasutajatele tulevikus kuidagi kasuks tuleb, sellest on veel vara rääkida. Esialgu vähemalt kasutajatele ei paista sellest mingit kasu sündivat, pigem kahju. Näiteks Epic Games Store veebivariant on üks aegade kohutavamaid ja ebamugavaimaid asju mida ma kasutanud olen. Isegi PlayStation 4 kasutajaliides, mis on endiselt üks kohutav käkk, on Epicu poe veebiversiooniga võrreldes lausa meistriteos.

Kas Valve vastab Epicu tegemistele varsti omapoolse vastukäiguga ning milline see olema saab?