Forza Horizonist eemaldati kaks tantsu seoses Fortnite’i autoriõiguste rikkumisega

0
202

Playground Games eemaldas Forza Horizonist Carltoni ja Flossi tantsud, sest Epic Games’il on käsil juba neljas kohtuasi väidetava Fortnite’i autoriõiguste rikkumise tõttu.

Seoses tantsude populaarsusega Fortnite’is leidsid mõlemad tantsud oma koha ka viimases Forza Horizonis. Kuid seoses autoriõiguste rikkumisele viitavatele kohtuasjadele, mis Fortnite’i loojat Epic Games’i eelmise aasta lõpus tabasid, on Playground Games otsustanud nimetatud tantsud Forza Horizon 4-st eemaldada.

Tänaseks on juba neli artisti alustanud hagi Epic Games vastu, seoses autoriõiguste rikkumisega. Russel Horning, tuntud Backpack Kid’ina, väidab, et Floss’i nimeline tants on tema leiutatud. Räppar 2 Milly väidab omakorda, et Epic Games on kopeerinud tema Milly Rocki tantsu ja selle Fortnite’i lisanud. Alfonso Ribeiro omakorda väidab, et Epic Games on varastanud tema loodud Carlton tantsu, mis pärineb komöödiasarjast “The Fresh Prince of Bel-Air”. Neljas kohtuasi sai alguse sel nädalal, seekord on kohtuasja algatajaks Fortnite’i fänn Orange Shirt Kid’i ema, sest Orange Justice tants lisati mängu.

Kuigi koreograafia on Ameerika Ühendriikides 1976. aasta autoriõiguse seaduse alusel kaitstud, on tantsude osas autoriõiguste rikkumisi raske tõestada. Hagejad peavad suutma näidata ära, et tegemist ei ole lihtsalt ühe liigutusega, vaid erinevate liigutuste keerukast järjestusest, lisaks peavad nad esitama tõestuse video kujul. Nii Flossi kui ka Carlton tantsude puhul on juba esitatud tõendeid, et neid tantsuliigutusi on juba varem kasutatud. Flossi näiteks leiab 2012. aastal YouTube’i lisatud videolt ja Reibeiro on Carlton tantsu “laenanud” omakorda artistidelt Courtney Cox ja Eddie Murphy.