Midagi imelikku toimub Borderlands 3 ümber

0
131

Borderlands 3 ümber on olnud juba mitmesuguseid draamasid, mikrotehingud, probleemid häälnäitlejate ja Randy Pitchford’ga, Epic Games Store’i eksklusiiv ning vahepeal tundus, et neile draamadele ei paistagi lõppu tulevat. Mõnda aega on siiski aga lõpuks vaikus olnud, kuni 2K hakkas Borderlands 3 koopiaid arvustuse jaoks välja jagama.

Nagu mängude puhul ikka, siis saavad väljaanded enne mängu ilmumist omale mängust koopia, et seda siis mängida ja arvustada, mida pikem mäng seda varem neid tavaliselt ka jagatakse. 2K on muidugi üks neist väljaandjatest kelle puhul võib tegelikult asi hoopis vastupidi olla ning olulisemaid mänge jagatakse vahel alles päev või nädal enne. Kuid antud juhul pole probleemiks mitte see millal nad arvustuse jaoks koopia andsid või annavad, vaid hoopis see kuidas ja mis kujul nad seda tegid.

Meile Meeldib Mängida #15 – Rist või X?

Räägime nädala kõige olulisemast teemast - PlayStationi puldist või täpsemalt selle nuppudest. Sinna kõrvale räägime veel Gears 5-st, Ninjast, Twitchist ning loomulikult ei saa...

Alustuseks teatas 2K, et seoses turvaprobleemidega annavad nad arvustuse jaoks koopiad ainult Ameerika Ühendriikides olevatele väljaannetele. See tekitab veidi üllatust, sest pahatihti leiavad lekked aset justnimelt Ameerikas. Kas ja kui palju on need otsused seotud Borderlands 3 lekkega, millesse oli segatud Matt “SupMatto” Somers, ei oska hetkel keegi kommenteerida. Kuid kui keegi veel ei tea siis suvel alustas Take-Two Interactive nimetatud juhtumi uurimist, saates uurijad Somersi juurde ning tema kanal YouTubes sai mitu Copyright strike’i. Selle tulemusel eemaldati tema kanal YouTube’ist täielikult.

Veelgi huvitavam aga oli see kuidas 2K arvustuse jaoks koopiaid jagasid. Sel korral ei saatnud nad mitte koodid laiali, vaid nad andsid väljaannetele kasutajakontod Epic games Store’is, kus sai proovida varasemat, veel töös olevat versiooni Borderlands 3-st. Selle juures hoiatati, et mäng on veel katki ja nende progress ei pruugi täismängu üle kanduda. Polygon kirjutab oma arvustuses järgnevat:

“2K games ja gearbox ei saatnud meile arvustuse koopiaid Borderlands 3 jaoks. Selle asemel andsid nad mängu arvustajatele uued kasutajakontod Epic Games Store’is, kus oli mäng ja nad hoiatasid meid, et tegemist on alles pooleli oleva mänguga. Nad palusid meil näiteks DirectX 12 kasutamisest eemale hoida ja ütlesid, et progress mängus võib täismängu lõppversiooni edasi kanduda aga võib ka mitte.”

Nii Polygoni kui ka teised arvustajad kurdavad, et Borderlands 3 versioon mis neile arvustamiseks anti oli üsna katki. Kuigi see on tänasel päeval üsna tavaline, et mitmed parandused saabuvad mängule alles mängu müügile tuleku päeval ning arvustajatel palutakse peale paranduste ilmumist üle kontrollida, et kas antud vead mille üle nad kurtsid said parandatud või mitte, siis üldiselt püütakse arvustajatele jagada ikkagi juba korras töötav versioon ning näiteks EA ja veel mõne väljaandja puhul pakutakse arvustajatele näiteks paremaid tingimusi mängimisel, kas siis näiteks juba lahti lukustatud tegelaste või muude mängu lihtsamaks tegevate asjade abil. Seetõttu tekitab 2K käitumine antud hetkel veidi hämmastust, tegemist on ju ikkagi käesoleva aasta ühe oodatuima mänguga.