PewDiePie ja T-Series leppisid ära

0
280

PewDiePie ja T-Series vahel käis pikemat aega võitlus populaarseima YouTube’i kanali tiitli pärast. Ka eestlased korraldasid Tallinnas PewDiePie toetuseks rongkäigu. Kuid sellest kõigest jäi väheks ning T-Series sai 2019. aasta märtsis populaarseimaks kanaliks YouTube’is. Tänaseks on T-Series kanalil üle 108 miljoni tellija, PewDiePie kanalil aga 98 miljonit.

Kuid mitte kõik ei pruugi teada seda, et samal ajal käis nende mõlema vahel ka kohtulahing, sest T-Series kaebas PewDiePie kohtusse tema solvavate videode pärast. Esimene neist ilmus 2018. aasta oktoobris ja kandis pealkirja “Bitch Lasagna”, mis mõnitas India kasutajaid, sealhulgas viitas ka sellele kuidas nad inglise keeles sõnu valesti kirjutavad. Teine video, “Congratulations” ilmus 2019. aasta märtsis, õnnitledes mõnitaval viisil oma rivaali.

T-Series lasi mõlemad videod Indias blokeerida, saades Delhi kõrgemast kohtust otsuse videode keelamiseks Indias. Kohtunik leidis oma otsuses, et mõlemad videod olid “vägivaldsed, labased ja rassistlikud”.

Tänaseks on aga PewDiePie ja T-Series saavutanud omavahel kohtuvälise kokkuleppe, milles see täpsemalt seisneb, seda pole kumbki osapool avaldanud, kuid mõlemad PewDiePie videod on endiselt Läänemaailmas saadaval ning samal ajal Indias blokeeritud.