Epic Games kaevati Coral Castle nime kasutamise eest kohtusse

0
364
Fortnite Coral Castle
Fortnite - Coral Castle

Epic Games’il on hetkel mitu kohtuasja pooleli, sealhulgas eelmisel nädalal sisse antud kohtuhagid Apple ja Google vastu. Nüüd siis on neil järgmine kohtuasi käsil, nimelt kaebas Florida maamärgi Coral Castle omanik kaubamärgi rikkumise eest Epic Games’i kohtusse.

“Fortnite’i” viimase hooaja muudatuste käigus avanes kaardi loodenurgas uus ala, millel nimeks Coral Castle. Muidu nimi nagu ikka, ainult Coral Castle eksisteerib ka tegelikult. Tegemist on Floridas asuva skulptuuriaiaga, mille ehitas salaja üks Läti immigrant Edward Leedskalnin aastatel 1923-1951.

Coral Castle’t on kasutatud ka mitmetes filmides ja sellest on inspiratsiooni ammutanud ka Billy Idol oma “Sweet Sixteen” loo jaoks. Nüüd siis on see jõudnud ka videomängudesse.

Õnnetuseks pole Epic Games aga Coral Castle nime kasutamisel kaubamärgi omanikelt luba küsinud. Kohtule esitatud avalduses viidatakse, et “Fortnite’i” virtuaalsel Coral Castle’l on tõelisega võrreldes peale nime veel teisigi ühiseid jooni, sealhulgas “mere- ja rannamotiivid, lossi struktuurid, osalised lossi seinad ja kiviobjektid”. Kuigi Fortnite’i praegune hooaeg keskendub DC “Aquamani” filmile, ei nimetanud Epic Games seda kohta Atlantiseks, vaid otsustas seda nimetada Coral Castle’ks, “rikkudes selgelt ja tahtlikuld hageja kaubamärgi õigusi”.

Oma hagis väidetakse, et Epic Games on rikkunud kaubamärgiõigusi, solkinud kaubamärki, kasutanud ebaausat konkurentsi ja rikkunud mitmeid teisi Florida kaubandustavade seaduses olevaid punkte. Hagi esitalaja taotleb nime kasutamise keelamist Epic Games’il ja kõikide Coral Castle’ga seotud materjalide üleandmist, lisaks rahalist kahjutasu, sealhulgas ka kaubamärgiga seotud müügist saadud kasumile ja juriidiliste tasude katmist.

Esitatud kohtuhagiga on võimalik tutvuda siin.