Game Pass Ultimate’i tellijad ei pea xCloudi eest lisatasu maksma

0
57
xCloud
xCloud | Pilt: Microsoft

Xboxi mängude striimiteenus xCloud jõuab turule käesoleva aasta septembris ning Game Pass Ultimate omanikud saavad xCloudi kasutada ilma lisatasuta.

Phil Spencer kirjutas eile, et xCloudi teenus saab Game Pass Ultimate’i tellijatele olema saadaval ilma lisatasuta. “Tänu pilvepõhisele teenusele Game Pass Ultimate’is saate oma telefonis või tahvelarvutis mänguda üle 100 Xbox Game Passi mängu,” kinnitas Spencer. “Kuna Xbox Live ühendab erinevaid seadmeid, on teil võimalus mängida koos peaaegu 100 miljoni Xbox Live’i mängijaga üle kogu maailma. Nii et kui Halo Infinite ilmub, siis saad sina ja su sõbrad koos mängida ja sukelduda Master Chief’ina Halo universumisse – kõikjal kuhu lähed ja erinevatel seadmetel.”

Võimalus mängida Xbox Game Passis olevaid mänge ilma lisatasuta on suur ja oluline samm mänguturul ning see aitab märgatavalt kasvatada huvi xCloud teenuse vastu. Analüütikute ennustuste kohaselt saab pilvepõhiste mänguplatvormide turuväärtus olema 2024. aastaks 3,2 miljardit.

Samal ajal ei lähe aga Google Stadial ja PlayStation Now teenustel just kõige paremini ning Microsoftiga konkureerimaks tuleb Googlel ja Sonyl oma teenused üle vaadata ja leida tõhusam variant, mis kasutajatele rohkem huvi võiks pakkuda.

Millistes riikides xCloud täpselt saadaval hakkab olema, ei ole veel kinnitatud, kuid hetkel on võimalik seda tasuta testida Belgias, Kanadas, Taanis, Soomes, Prantsusmaal, Saksamaal, Iirimaal, Itaalias, Hollandis, Norras, Lõuna-Koreas, Hispaanias, Rootsis, Suurbritannia ja Ameerika Ühendriikides.

Game Pass Ultimate’i on võimalik proovida esimene kuu €1 eest. Pärast esimest kuud maksab 12.99 eurot kuus, kuid hetkel töötab endiselt ka variant, mis võimaldab sul kuni kolmeks aastaks osta Xbox Live Goldi (maksab 40-60 eurot aastas, sõltuvalt sellest kust osta) ning see siis €1 eest Game Pass Ultimate’iks muuta.