Lekkisid PS5 ja Xbox Series X-i tehnilised andmed – kumb neist on parem?

0
661
controllers
Pilt: Marko Deichmann | Pixabay

Kumb saab olema parem konsool, kas PS5 või Xbox Series X? Millised on uute mängukonsoolide tehnilised andmed? Kumb neist on võimsam? Neid küsimusi on viimastel kuudel sotsiaalmeedias korduvalt küsitud.

Hoolimata kõikidest leketest, ei tea me endiselt milleks uue põlvkonna konsoolid võimelised on või kumb neist võiks olla parem ost. Kasutajamugavuse poolest on täna Xbox One endiselt peajagu parem kui PS4, kuid aastate jooksul on Sony teinud mitmeid muudatusi ja olukord on märgatavalt paranenud. Kuidas saab see olukord olema PS5 ja Xbox Series X-i puhul?

Microsoft on lubanud, et uue Xboxi turule toomise ajal pole seal eksklusiivseid mänge, mistõttu pole esimese aasta või paari jooksul kasutajatel veel otsest vajadust oma senist Xboxi uue vastu välja vahetada. Kuid pikemas perspektiivis võib võimsam konsool ja lisavõimalused seda olukorda muuta. PS5 aga pidi müügile tulema koos eksklusiivmängudega, mida PS4 omanikud mängida ei saa. Sellega püüab Sony meelitada kasutajaid uut konsooli ostma. Kuidas asetub siia pilti aga kasutusmugavus ning konsooli võimsus ja võimalused?

Tänu uuele 4chan’i lekkele saame me nüüd ehk mõned vastused küsimustele, mida mängijad on viimaste kuude jooksul esitanud. Siinkohal tasub muidugi meeles pidada seda väikest tõsiasja, et tegemist ei ole ametlikult kinnitatud andmetega ning vabalt võib olla tegemist järjekordse valeinformatsiooniga.

Postituse autor kirjutab, et tegemist on teise, mõni aeg tagasi muudetud arenduskomplektide tehniliste andmetega, mistõttu ei tohiks need väga palju lõppversioonist erineda.

See kinnitab ja selgitab mitmeid varasemaid kuulujutte uue põlvkonna konsoolide kohta, kus ühest küljest on uus Xbox veidi võimsam ning samal ajal pakub PS5 omakorda jälle võimsamat GPU-d ja rohkem mälu. Kulmu paneb siinkohal kortsutama ainult SSD suurused, mida on natuke vähe, sest juba praegu on mitmeid mänge mis vajavad 100GB kuni 200GB vaba ruumi. Õnneks on tegemist siiksi arenduskomplektidega ning loodetavasti müügile tulevate mängukonsoolide puhul on seal vähemalt kaks korda rohkem ruumi.