Mängustuudiod ei taha enam koostööd teha Chris Avellonega

0
99
Dying Light 2

Pärast nädalavahetusel sotsiaalmeedias postitatud seksuaalse ahistamise süüdistusi ei soovi mängustuudiod enam Chris Avellonega koostööd teha.

Chris Avellone on silmapaistev videomängude kujundaja ja kirjanik. Tema tööde hulgast leiab sellised suurepärased teosed nagu Planescape: Torment, Star Wars Knights of Old Republic 2 ja Fallout: New Vegas.

Nädalavahetusel süüdistas Chris Avellone kunagine tuttav teda seksuaalses ahistamises ajavahemikul 2013-2015. Selle peale liitus süüdistustega veel teinegi tuttav, kes väitis, et Avellone oli ka teda 2014. aastal ühel üritusel oma tüdruksõbra (kes ühtlasi oli ahistatava parim sõber) ja teiste sõprade juuresolekul teda seksuaalselt ahistanud. Süüdistaja andmetel olevat Avellone teda korduvalt katsunud ja teistest eemale kutsunud nii, et ükski juures viibinud sõber seda tähele ei pannud. Küsimustele, miks ta ahistamisest kohe 6 aastat tagasi oma parimat sõpra ja teisi sõpru ei informeerinud, süüdistaja vastanud ei ole. Suurem osa kommenteerijatest on ahistamisest teatanud naisterahvastele kaastunnet avaldanud, kuid on ka neid, kes on nende süüdistuste peale kommenteerinud, et see “on küll päris hea kirjatükk, aga kindlasti mitte nii hea kui Avellone looming”.

Chris Avellone
Pildil Chris Avellone

Sotsiaalmeedias esitatud süüdistused on aga Avellone edasisele karjäärile mänguturul vee peale tõmmanud, sest mängustuudiod ei soovi temaga enam koostööd teha.

Dying Light’i arendaja Techland teatas eile, et nad ei lõpetasid Avellonega igasuguse koostöö. “Me suhtume seksuaalse ahistamise ja lugupidamatuse teemasse väga tõsiselt ning me ei salli sellist käitumist – see kehtib nii meie töötajate kui ka väliste konsultantide kohta, nende hulgas ka Chris. Seetõttu otsustasime koostöö Chris Avellonega lõpetada,” kirjutas Techland.

Samal ajal Waylandersi arendaja Gato Studio on teatanud, et Avellone leping on juba läbi, kuid Emily Grace Buck lubas, et Avellone’i panus vaadatakse nüüd uuesti üle.

“Studio Gato Salvaje ja Waylandersi meeskond võtavad kuritahtliku ja röövelliku käitumisega seotud küsimusi väga tõsiselt ja me seisame sellise käitumise vastu, mis väidetavalt nädalavahetusel jagatud lugude kohaselt juhtus,” teatas mängustuudio.

Avellone olevat küll mõnele väitele individuaalselt vastanud, kuid avalikult ei ole ta üldist avaldust veel seni teinud.