Pac-Man sai täna 40-aastaseks

0
34

80ndate superstaar Pac-Man tähistab täna oma 40ndat sünnipäeva. Selleks puhuks on Bandai Namco Entertainment planeerinud mitmesuguseid üritusi, et tähistada seda suursündmust koos fännidega kogu maailmas.

22. mail 1980 sündinud Pac-Man sai üsna kiirelt kuulsaks, esmalt videomängude arkaadmasinatel, seejärel popkultuuri lavadel hittlauluga “Pac-Man Fever ning mitmesuguste kaubamärkide ja meelelahutuslike esinemiste kaudu 80ndatel ja 90ndatel. Täna on pac-Man endiselt üks tuntumaid kaubamärke kogu maailmas.

Pac-Mani sünnipäeva tähistamiseks tuleb Bandai Namco Entertainment välja uute videomängudega. Alustuseks tuleb koostöös Amazoniga Twitchile PAC-MAN LIVE STUDIO, mis võimaldab teil koos oma sõpradega mängida Pac-Mani mitmikmängu ja luua oma labürinte mida kogukonnaga jagada saab.

Tulekul on teisigi Pac-Mani mänge. Klassikalise arkaadikogemustega asjatundjate jaoks tullakse turule Tastemakers 40th Anniversary Arcade 1UP mängumasinaga, millele järgneb 40. juubeliaasta Counter-Cade, Party Cade ja Head-to-Head.

Tagasi tuleb ka PAC-MAN and the Ghostly Snack Attack, järgmine peatükk Pas-Mani lugude sarjas, mis ilmub Amazoni Alexa platvormil. Tegemist on interaktiivse looga, kus lapsed ja nende vanemad teevad oma valikuid, et jõuda seiklusteni, mis ilmub inglise keeles sel suvel Amazoni Alexa jaoks Suurbritannias, Ameerika Ühendriikides, Kanadas, Iirimaal, Austraalias ja Indias.

Välja antakse ka Cook & Beckeri toimetatud 40. juubeliraamat, mis heidab pilgu tagasi Pac-Mani loomingule ja elule kuni tema 40nda sünnipäevani.

Koostöös Numskulliga tutvustatakse mängulegendi 40. aastapäeva tähistamiseks Pac-Mani eksklusiivide sarja. Esimesena antakse välja limiteeritud kogustega (ainult 256) Pac-Mani 40. aastapäeva 1/4 mängumasin, millel on Pac-Mani looja Toru Iwatani autogramm. Kuid juulis tuleb müügile ka Pac-Mani 40. aastapäeva arkaadimasina 1/4 tavaversioon.

Kuna muusika on alati olnud osa Pac-Mani brändist, siis “JOIN THE PAC” autor Ken Ishii on tagasi uute paladega mille leiab Pac-Mani kogumikest PAC-MAN 40th ANNIVERSARY COLLABORATION vol.1, PAC-MAN 40thANNIVERSARY COLLABORATION vol.2 ja PAC-MAN 40th ANNIVERSARY COLLABORATION vol.3. Pac-mani muusikat saab kuulata Spotify, Apple Music, Amazon Music, Qoobuz ja Deezeri vahendusel. Uusi lugusid lisatakse ajavahemikul 22. mai 2020 kuni 24. juuli 2020. Peale kõikide lugude avaldamist, ilmub ka spetsiaalne CD-komplekt.

“Pac-Man li tõepoolest meie tööstuse esimene superstaar ja tema jätkuv tuntus ütleb palju fännidele pakutud kogemuste ja vastutasuks saadud armastuse kaudu,” ütles BANDAI NAMCO Entertainment Europe digitaalse, turunduse ja sisu asepresident Hervé Hoerdt. “Kuigi 2020. aasta on pannud meid kõiki proovile, loodame, et meie fännid suudavad omastada Pac-Mani püüdlust liikuda alati edasi, mitte kunagi ebaõnnele alla vanduda ja tulla väljakutsetest võitjana välja!”

PALJU ÕNNE SÜNNIPÄEVAKS PAC-MAN!