Sony kinnitas, et PlayStation 5 ilmub sel aastal

0
131
PlayStation

Sony avaldas täna oma lõppenud eelarveaasta majandustulemused ning kinnitas selle käigus, et vaatamata COVID-19 pandeemiale jõuab PlayStation 5 käesoleva aasta pühadehooajaks turule.

“Seoses PlayStation 5 tulekuga, kuigi sellised tegurid nagu kodust töötavad töötajad ja rahvusvaheliste reiside piirangud on seadnud meile uusi väljakutseid testimisprotsessi ja tootmisliinide kvalifitseerimise osas, lubab toimunud areng jätkata konsooli turule toomisega 2020 pühadehooajaks nagu plaanitud,” teatas Sony.

“Praeguses punktis pole suuremaid probleeme esinenud mängude arendamisel ei Sonyle kuuluvate stuudiotel ega ka partneritel.”

Aruandest selgus, et võrreldes aastataguse perioodiga on Sony videomängutulud 14% madalamad. Sony pani selle languse vähenenud riist- ja tarkvara müügile, rõhutades PS5 tuleku olulisust. PS4 on nüüdseks kokku müüdud 110 miljonit konsooli kogu maailmas.

Erinevalt Microsoftist plaanib Sony oma uue konsooli müügi edendamiseks anda välja mõned PS5 eksklusiivmängud. Mõni aeg tagasi esitlesid nad ka uut PlayStation Studios kaubamärki, mis tuleb koos PS5-ga käesoleva aasta lõpus, et tähistada Sony loodud ja hallatavaid mänge.

Eile liikusid ringi kuulujutud, et PS5 võib ilmuda juba käesoleva aasta oktoobris. Selle põhjuseks oli NEXT töökuulutuste lehel avaldatud töökohaga, mille kirjelduses oli märgitud, et edukas taotleja hakkab tegema koostööd disainiosakonna ja kvaliteeditagamise osakonnaga, et valmistuta PlayStation 5 tulekuks, mis plaanide kohaselt ilmub 2020. aasta oktoobris. Sony teatas uudist kajastanud Famitsule, et see info ei vasta tõele ning tegemist oli kolmanda osapoole eksitusega.

Seni on Sony näidanud uut logo, avaldanud konsooli tehnilised andmed ja tutvustanud uut pulti, kuid uue konsooli välimus ja hind on endiselt teadmata. Samuti pole Sony endiselt veel näidanud ühtegi PS5 mängu.