Xbox Games Showcase – Lühikokkuvõte ja muljed üritusest

0
79

Kui sa magasid juulikuu Xbox Game Showcase ürituse maha, siis pole hullu, sest soovi korral saab minna ja seda YouTube’ist uuesti vaadata. Kui sa aga tervet üritust vaadata ei viitsi, siis siinkohal pakume sulle lühikokkuvõtet sellest mida seal näidati.

Eelüritus:

Põhiüritust alustati “Halo Infinite” mänguga ja seda nähes jäi mul suu suurest imestusest ammuli… WOW! Kas see ongi nüüd see Halo fännide kauaoodatud mäng uue põlvkonna konsoolile? See on ju täielik #$@&%*! Te teete mulle hetkel nalja või? Uue põlvkonna mängust polnud siin ****haisugi. Ma juba mängisin 2012. aastal samasugust mängu. Kandiline graafika (mängus olev vahestseen võiks ju väheke ilusam välja näha?), samasugune mängusüsteem, vastased, mängulugu jne. Mitte midagi pole muutunud ja see tahab olla nüüd uue põlvkonna mängude lipulaev Xbox Series X-i konsoolil? Kas te mõnitate mind? See mäng ei müü nüüd küll mitte ühtegi konsooli. Tegemist on sulaselge lüpsikaga, millega lihtsalt selle mänguseeria fänne lüpstakse, ülejäänud võivad rahulikult seda mängu ignoreerida.

Peale sellist esitlust ei ole üldsegi üllatav, et Microsoft saab hetkel sotsiaalmeedias ikka päris korralikult nahutada.

Peale nii viletsat algust ma isegi ei lootnud sellelt ürituselt midagi tarka enam. Järgmiseks mänguks mida näidati oli “State of Decay 3”, mille treiler nägi väga ilus välja – sellise graafikaga oleks pidanud olema “Halo Infinite” – kuid zombiemängud on ikka nii üleeilne teema minu jaoks, kas tõesti pole nendest juba tüdinema hakatud?

Seejärel lubati, et üle 15 ID@Xbox mängu leiab tee Xbox Series X-i konsoolile.

Järgmiseks jõudis järg Turn 10 Studios kätte, kes näitas uut “Forza Motorsporti”, demonstreerides seda milleks uue põlvkonna konsool võimeline on, kui ainult arendaja viitsib neid pakutavaid võimalusi kasutada.

Pärast seda näitas Rare oma uut mängu “Everwild”, mis Xbox Series X-i konsoolile ilmub.

Näidati ka uut episoodipõhist mängu “Tell Me Why”, mille esimene episood ilmub arvutile ja Xbox One’i konsoolile 27. augustil.

Siis aga hakkas Moon Studios rääkima sellest kuidas nad oma aega sisustavad ehk milliste mõttetustega nad hetkel tegelevad. Paistab, et neil on seal vist ikka väga igav? Kahtlen sügavalt selles, et eksisteerib kedagi, peale arendaja enda, kellele võiks korda minna see, kas ta saab tulevikus Xbox Series X-i konsoolil mängida “Ori and the Will of the Wisps’i” 4K resolutsiooniga ja 120 kaadrit sekundis või 60 kaadrit sekundis. Milleks küll? Või miks see nii oluline oli, et sellega vaatajate aega raisati?

Seejärel lubati, et “The Outer Worlds” saab omale 9. septembril uue lisa – “Peril on Gorgon” ja 28. juulil saab hakata mängima ellujäämismängu “Grounded”.

Pärast seda olin ma juba valmis juba püsti tõusma ja teleka kinni panema, kui järsku teavitati, et Obsidian Entertainment siiski töötab ka millegi sellise kallal, mida nad kõige paremini teha oskavad – tulekul on uus rollimäng, nimega “Avowed”. Kahjuks ei räägitud midagi sellest, millal see mäng ilmuda võiks.

Lisaks näidati ja räägiti veel sellistest mängudest:

Seejärel räägiti, et päris palju mänge jäi veel näitamata ning neid saab näha järgmiste Xboxi ürituste ajal. Ürituse lõpetuseks aga visati välja magus präänik “Fable” mänguseeria fännidele – PlayGround Games töötab uue “Fable” mängu kallal.

Üldiselt oli Xboxi üritus täpselt sama vilets või hea nagu PlayStationi üritus oli, selle vahega ainult, et kui PlayStationi üritusel hoiti vaataja aega kokku ja näidati järjest mänge, siis Xboxi ürituse ajal said ka mängude arendajad võimaluse oma mängust rääkida.