Epic Games ei luba “Fortnite’i” Xboxi pilveteenusesse

0
86
Fortnite

Epic Games kinnitas, et nad ei soovi oma populaarset Battle Royale mängu “Fortnite’i” Xboxi pilveteenuse xCloud kasutajatele kättesaadavaks teha.

Epic Gamesi ja Apple vahelise kohtuasja raames teatas Epic Gamesi ärijuht Joe Kreiner, et nemad näevad xCloudis konkurenti ning seetõttu ei soovi nad lisada “Fortnite’i” Xboxi pilveteenusesse.

Küll aga on Epic Gamesil sõlmitud kokkulepped juba Nvidia GeForce Now’iga, kus kogu teenitud tulu läheb otse Epic Gamesile. xCloudi kasutamise puhul aga tuleks Epic Gamesil maksta Microsoftile Xboxi arhitektuuri ja müügikanali kasutamise eest ning nad peaksid järgima Xboxi reegleid.

Epic Games ei soovi platvormide omanikele nende poolt seatud tasusid maksta ja soovib, et platvormide omanikud, nagu Apple, peaksid lubama alternatiivseid makseviise, kus Epic Games saaks kogu tulu endale jätta. See lähenemine põhjustas “Fortnite’i” eemaldamise Apple poest.

Epic Games’i “Fortnite” teenis kahe aasta jooksul Apple Store’i kaudu 700 miljonit dollarit, tänu 30% tasudele, teenis Apple sama aja jooksul “Fortnite’i” pealt 300 miljonit dollarit. Tegemist on päris suurte summadega, kuid kohtu dokumentidest selgub, et see on tegelikult üks kõige väiksemaid osasid kogu Fortnite’i tuludest.

Peaaegu pool Fortnite’i tuludest, ajavahemikul märts 2018 kuni juuli 2020, on tulnud PlayStation 4 kaudu, umbes 25% Xbox One’i kaudu, millele järgnevad Nintendo Switch, arvuti ja alles seejärel iOS, mis moodustab “Fortnite’i” tuludest ainult 7%. See tähendab, et kahe aasta jooksul teenis Epic Games “Fortnite’iga” üle 10 miljardi dollari.