Epic Gamesi kohtuasi 14-aastase “Fortnite’i” petturi vastu sai lahenduse

0
367
Fortnite

PC Gamer kirjutab, et 2017. aastal alustatud kohtuasi 14-aastase “Fortnite’i” mängija C.R. vastu on leidnud lõpuks lahenduse. Kahjuks ei sisalda aga kohtu dokumendid infot selle kohta, milles siis lõpuks kokku lepiti täpsemalt.

Epic Games kaebas 2017. aastal 14-aastase “Fortnite’i” mängija kohtusse, sest too olevat allalaadinud petmistarkvara, seda kasutanud ja YouTube’is teistele mängijatele õpetanud kuidas seda kasutada. Epic Games lisas, et petmistarkvara kasutamisel muudeti mängukoodi, rikkudes nii autoriõigusi. C.R. olevat saanud vähemalt 14 korral mängu kasutamise keelu, kuid peale igat keeldu registreeris ta omale valeandmetega uue kasutajanime.

“Kostja on petis,” kirjutas Epic Games kohtule tehtud avalduses. “Petturid ei meeldi kellelegi. Ja kellelegi ei meeldi mängida petturitega.”

Vastuseks esialgsele hagile kirjutas alaealise ema kohtutele kirgliku kirja, vaidlustades Epic Gamesi väited ja öeldes, et ettevõte “püüab 14-aastast last patuoinaks teha”, selle asemel, et YouTube’is reklaamitud kõigile avalikult kättesaadavat petutarkvara pakkuvate veebilehekülgedega tegeleda.

See pole ainuke kord kui Epic Games on mõne alaealise kohtusse andnud. 2019. aastal jõuti kokkuleppele ühe teise teismelise, tuntud kui CBV, kohtuasjaga, kes samuti YouTube’is petutarkvara reklaamis.

Epic Gamesil on üsna tõsiseid probleeme petturitega. 2019. aasta “Fortnite World Cup” kubises petuskandaalidest ning selle käigus said mängukeelu ka mitmed tuntud mängijad.