Loomakaitsjad nõuavad kukevõitluse minimängu eemaldamist “Far Cry 6-st”

0
177

Üks esimesi asju mis “Far Cry 6” mängijatele mängus silma jääb on kukevõitlus, kus saad valida erineva välimusega kukkede vahel ja siis arvuti või sõbra kuke vastu kakelda. Loomulikult jäi see silma ka kohe loomakaitse organisatsioonile PETA, kes nõuab Ubisoftilt kukevõitluse eemaldamist mängust.

PETA sõnul ülistab Ubisoft kukevõitluse minimänguga loomade vastast julmust. “Sellise kohutava verespordi nagu kukevõitluse muutmine Mortal Kombat stiilis videomängude matšiks on kaugel tõelisest innovatsioonist, kuna tänapäeva ühiskond seisab tugevalt vastu loomade surmavõitlusele sundimisele,” kirjutas PETA Latino vanemjuht Alicia Aguayo.

“Kukevõitlustes kasutatavad kuked on varustatud teravate kannustega, mis rebivad läbi liha ja luu, põhjustades piinavaid ja surmavaid vigastusi.” PETA Latino soovitab tungivalt Ubisoftil selline julm minimäng asendada mänguga, mis ei ülistaks julmust.

See pole esimene kord, ja kindlasti ei jää ka viimaseks korraks, kui videomängud on loomakaitsjatele silma jäänud. Alles eelmisel aastal jäi neile silma ülipopulaarne “Animal Crossing: New Horizons“, kus sai kala ja putukaid püüda. PETA silmis ei olnud sellised tegevused eetilised, mispeale nad postitasid täieliku mängujuhendi kuidas seda mängu eetiliselt, taimetoitlasena mängida. Juhendis rõhutati, et marjade ja puuviljade söömine on “Animal Crossingus” ainuke õige viis mängimiseks.

“Kalapüük ei ole veganlus! Reaalses elus ei tohiks kala püüda, seega ei tohiks sa kala püüda ka mängus,” seisab nende mängujuhendis.

See pole ka esimene kord Ubisoftile endale, mil nad on loomakaitsjate huviorbiiti sattunud. Varasemalt on nad noomida saanud loomade jahtimise ja nülgimise eest “Assassin’s Creed’i” mängudes, sealhulgas ka “Assassin’s Creed: Black Flag’i” vaalapüügi eest.

Isegi peresõbralikke mänge tootev Nintendo on loomakaitsjate terava kriitika alla korra sattunud. Tol korral oli probleemiks siis Tanuki (Jaapani kähriku) kostüüm mida Mario kandis “Super Mario 3D Land” mängus.

Loe “Far Cry 6” arvustust siit.