Microsofti pilvepõhine mänguteenus xCloud on nüüd ametlikult väljas

0
375

Microsofti xCloud, pilvepõhine mänguteenus, mille kasutamiseks pole konsooli vaja, on nüüd ametlikult väljas ning veebilehitseja kaudu saadaval iOS seadmetel ja arvutitel.

XCloudi kasutamiseks on vajalik Xbox Game Pass Ultimate’i tellimus, mis maksab esimeseks kolmeks kuuks €1 ning edaspidi €12.99 kuus. Soovi korral on võimalik endiselt kasutada ka soodsat võimalust Xbox Game Pass Ultimate hankida kolmeks aastaks umbes 120-150 euro eest, selle kohta loe lähemalt siit.

Windows arvutites saab xCloudi kasutada veebilehitseja Edge või Google Chrome’i kaudu. MacOS-i kasutajad saavad teenust kasutada Edge ja Safari kaudu. xCloud toetab Bluetooth’i või USB kaudu ühendatud pulte, sealhulgas ka PlayStationi pulte. IOS-is töötab xCloud veebipõhise rakendusena Safari kaudu ja mängimiseks saab valida puutejuhtimise ja puldi vahel.

Lisaks teatas Microsoft, et xCloudi teenus põhineb nüüd kohandatud Xbox Series X-i konsoolil ja piisavalt kiire internetiühenduse korral on toetatud 1080p ja kuni 60 kaadrit sekundis.

Kuigi xCloud on ametlikult toetatud vaid 22 riigis, mille seas Eestit loomulikult nimetatud ei ole, siis tegelikult saab teenust kasutada ka Eestis.

Testisime xCloudi kahes erinevas Eesti punktis, erinevate ühendustega. Kui Tallinnas Telia püsiühenduse puhul xCloud töötas ilma probleemideta, siis Võrus Tele 2 mobiilse interneti puhul sai xCloudile küll ligi, kuid selliseid mänge nagu “Dungeons & Dragons: Dark Alliance” ja “Forza Horizon 4” oli praktiliselt võimatu mängida.

UUENDATUD: Oleme saanud tagasisidet, et Xbox Live’i UK kontoga ja Elisa püsiühenduse puhul xCloudile ligi ei saa. Sellisel puhul soovitame kasutada VPN teenuseid.