AGONi mängumonitoride viies põlvkond

0
57
AGONi mängumonitoride viies põlvkond

Septembris tulevad turule AGONi viienda põlvkonna monitorid: AG275QX/EU ja AG275QXN/EU. 27-tollise ekraanidiagonaaliga monitoridel on kas Fast IPS-paneel või valdkonna esimene Fast VA-paneel ning mõlemad QHD-mudelid on kõrge 165 Hz värskendussageduse ning kiire 1ms GtG reageerimisajaga, sobides hästi kiiretempoliste võistluslike mängude jaoks. Lisaks tagab DisplayHDR 400 ning lai värvispekter silmatorkavad ja erksad värvid.

AG275QXN/EU puhul on monitoritööstuses esmakordselt kasutusel Fast VA-paneel, mille reageerimiskiirus vastab kiirete mitme mängijaga mängude nõudmistele, pakkudes samas VA-paneelidele omast külluslikku kontrastsust, mis tuleb kasuks loopõhistele üksikmängude mängimisel. Fast IPS-paneeliga AG275QX/EU monitor pakub ülimat värvitäpsust ja 10-bitist värvisügavust, olles seega ideaalne valik sisuloojatele või mänguritele.

Monitorid on välja töötatud tänapäevaste mängurite vajadustest lähtuvalt ning nende nurgeline ja sirgjooneline uus disain sobitub imeliselt enamike mängurite laudadele. Monitoridel on väike metalltald ning kolmest küljest raamita disain, mis võimaldab kergesti ekraani laiendada ning muretult kõrvuti kaht või isegi kolme monitori kasutada. Lisaks on monitoridel reguleeritava kõrgusega ergonoomiline jalg, koos käepidemega, et monitori mugavalt võrgupidudele või turniiridele kaasa võtta.

Fast IPS-paneeliga AG275QX/EU monitoril on 10-bitine värvisügavus, mis on suuteline kõrge värvitäpsusega esitama kuni 1,07 miljardit värvi. Kiireloomulise võistlustegevusega aitab sammu pidada monitori 165 Hz värskendussagedus (kuni 170 Hz-ini) ning 1 ms GtG reageerimisaeg pakub teravat, pea viivitustevaba pilti. Tänu IPS-tehnoloogiale on AG275QX/EU monitor suurepärase laia vaatenurgaga.

AG275QXN/EU mudelil on lame Fast VA-paneel, mis pakub silmapaistvat 1 ms GtG reageerimisaega, astudes vastu “aeglasemate” VA-paneelide negatiivsele stigmale. AG275QXN/EU puhul on kasutatud maailma esimesi 1 ms GTG võimekusega Fast VA paneele ning neil on IPS paneeliga monitoridega võrdväärne reageerimisvõime tänu 165 Hz värskendussagedusele, lisaks pakub monitor ka sügavaid musti toone ja kõrgendatud 3000:1 kontrastsust.

Mõlemal mudelil on QHD-eraldusvõime (2560×1440), mis on abiks igapäevaste ülesannete täitmisel ning võimaldab mängudes ja videotes näha ka peenemaid detaile. See on ideaalne resolutsioon ka tänapäeva mängude maailmas, pakkudes märgatavat edasiminekut võrreldes Full HD resolutsiooniga, kuid olles siiski madalam kui 4K resolutsioon – see tähendab, et enamik tänapäevastest graafikakaartidest suudavad QHD-resolutsiooniga saavutada maksimaalse kaadrisageduse. Mõlemat AGON 5 mudelit saab kasutada ka Console Mode’is, mis võimaldab võtta vastu 120 Hz 4K pilti ning konverteerida see sobivasse 2560×1440 resolutsiooni, pakkudes konsoolimängijatele võimalust nautida kõrget (120Hz) värskendussagedust.

Et liikuvale pildile veelgi teravust lisada, on mõlemal monitoril ka MBR (Motion Blur Reduction) funktsioon, misläbi on neil MPRT 1ms. Selles režiimis vilgub taustvalgus koos värskendussagedusega, muutes aeglasemad pikslite üleminekud praktiliselt nähtamatuks ning luues puhtaima ülemineku üksikute kaadrite vahel. Tänu äärmiselt väikesele viivitusele võib olla kindel, et iga hiireklikk ja klaviatuurivajutus jõuab koheselt ka ekraanile, võimaldades nõnda mänguritel võistelda parimatega. AG275QXN/EU mudel toetab Adaptive-Synci ja AG275QX/EU on ühilduv ka NVIDIA G-Synciga.

Uue AGON 5 seeria disain on saanud inspiratsiooni premium-klassi seadmetest, olles samas endiselt lihtne ja sobitudes iga mänguri töölauale. Mudelid teeb mitmekülgsemaks neli USB 3.2 Gen 1 porti, võimaldades mängijatel monitoriga ühendada teisi mängimiseks vajalikke seadmeid, näiteks juhtkange või mängupulte.

Ergonoomiline ja tugev 150mm metalljalg võimaldab reguleerida kõrgust, vaatenurka (-20/20°), kallet (-5/23°) ning pöördenurka (90°) – kõike selleks, et muuta pikad mängusessioonid mugavamaks kui eales varem. Kasutusvõimalusi laiendab veelgi VESA-kinnitus.

Tervislikumale mängimisele aitavad kaasa FlickerFree tehnoloogia ja Low Blue režiim, seda eriti just õhtusel ajal.

Mõlemal monitoril on olemas G-Menu, AGON by AOC peamine süsteemimenüü, mis võimaldab oma laia seadistamisvalikuga kontrollida monitore ja teisi AOC tarvikuid. 4-suunaline juhtkang pakub alternatiivset OSD-juhtimist.

AGON AG275QX/EU ja AG275QXN/EU tulevad müügile septembris soovituslike jaehindadega €439.00 ja €359.00. AOC monitore müüakse keskkonnasõbralikes 100% taaskasutatavates pehmendatud paberpakendites.