“Marvel’s Guardians of the Galaxy” oli Square Enixi jaoks suur pettumus

0
49

Square Enix ei ole rahul “Marvel’s Guardians of the Galaxy” müüginumbritega.

Eelmisel aastal ilmunud “Marvel’s Guardians of the Galaxy” sai kriitikutelt ja mängijatelt väga palju kiita, tegemist oli ühe parima mänguga, mis 2021. aastal ilmus. Game Awards 2021-lt teenis ta auhinna “parima loo” eest. “Parima looga” mängu tiitli teenis “Marvel’s Guardians of the Galaxy” ka “Eestlaste lemmikmängud aastal 2021” valimiselt. Kuid Square Enix ei ole rahul, sest see polevat täitnud ettevõtte kõrgeid ootusi mängu müüginumbritele.

Oma finantsaruandes märgib Square Enix: “Vaatamata tugevatele arvustustele olid ilmumisel mängu müüginumbrid meie esialgsetest ootustest väiksemad.” Müüginumbrite kasvatamiseks alustas Square Enix novembris agressiivsema müügitööga, langetades sealhulgas mängu hinda, et tasa teha mängu ilmumisnädalal olnud aeglast müüki.

Kahjuks ei täpsusta Square Enix oma aruandes “Marvel’s Guardians of the Galaxy” müüginumbreid, ega ka mitte seda, millised olid täpselt nende ootused ning kui palju sellest puudu jäi.

“Marvel’s Guardians of the Galaxy” pole kaugeltki ainuke mäng mille müügitulemustega Square Enix viimastel aastatel rahul pole olnud. Paistab, et Square Enixi ootused oma välja antud mängudele on alatasa seatud liiga kõrgele. Suureks pettumuseks on olnud nende jaoks ka “Hitmani” seeria, mispeale nad otsisid ostjat IO Interactive’ile ning lasid neil lõpuks iseseisvana jätkata. Pettumuse valmistasid Square Enixile ka “Tomb Raideri” triloogia ja “Deus Ex: Mankind Divided”. 2020. aastal ilmunud “Marvel’s Avengers’i” müüginumbrid jäid samuti oodatust kaugele maha.

Probleeme paistab olevat ka “Outridersiga”, mis vaevles ilmumisajal tõsiste tehniliste probleemide käes. Hoolimata sellest rõõmustas Square Enix suurte mängijate arvu üle ja kiitis mängu väga, teatades, et sellest saab ettevõtte järgmine suur frantsiis. Kuid eelmise aasta suvel teatas mängu arendanud People Can Fly, et nad pole senini Square Enixilt autoritasusid saanud.

Paistab, et Square Enixit on lihtsalt võimatu rahuldada, sest ootused mängude müüginumbritele paistavad olevat seatud kuhugi ebarealistlikesse kõrgustesse. Seda on 2017. aastal ka Square Enixi president Yosuka Matsuda ise tunnistanud. Kahjuks pole nad aastate jooksul oma ootustes siiski korrektuure teinud.