PlayStation Plusi tellijate arv vähenes 2 miljoni võrra

0
84
PlayStation Plus

Hoolimata suvel toimunud muudatustest PlayStation Plusi tellimisteenuses – ühendades PlayStation Plusi ja PlayStation Nowi üheks teenuseks, kus klientidel on võimalik valida kolme erineva paketi vahel – on teenuse tellijate arv hoopis vähenenud.

Sony avaldatud finantsaruandest selgub, et seisuga 30. september 2022 on PlayStation Plusi teenusel kokku 45,4 miljonit tellijat. Aasta tagasi, samal ajal oli tellijaid 47,2 miljonit, mis tähendab, et aastaga on PlayStation Plusi teenuse tellijate arv vähenenud rohkem kui 2 miljoni võrra.

Kui paljud kasutajad on valinud kallima paketi, seda Sony oma aruandes kahjuks avalikustanud ei ole, küll aga on PlayStation Plusi käive suurenenud umbes 10%, mis tähendab, et mingi ports kasutajaid on vähemalt esialgu otsustanud kallima paketi kasuks.

Kurbi uudiseid on Sonyl aga veel. Lisaks sellele, et juba kolmas kvartal järjest on PlayStation Plusi tellijate arv vähenenud, langeb järjest ka mängude müük. Eelmise aastaga võrreldes müüdi PS4 ja PS5 mänge 13,9 miljonit vähem (kokku müüdi 62,5 miljonit PS4 ja PS5 mängu). Tulemused pole kiita ka PlayStationi stuudiote mängudega, kokku müüdi 6,7 miljonit mängu, 900 000 vähem kui eelmisel aastal. Nende numbrite languses on tõenäoliselt suuresti süüdi aga korduvalt edasi lükatud AAA-mängud, mistõttu käesoleval aastal on AAA-mänge olnud tavapärasest märgatavalt vähem.

Õnneks läheb Sonyl vähemalt konsoolide müügiga jätkuvalt hästi. Viimases kvartalis toimetati müüjateni 3 miljonit PS5 konsooli, mis teeb praeguse seisuga kokku 25 miljonit PS5 üle kogu maailma. 2021. aasta augustist alates on Sony müünud PS5 konsooli kasumiga ning käesoleva aasta augustis tõstis ettevõte PS5 hinda 50 euro võrra.