“S.T.A.L.K.E.R. 2” arendamine peatatud

0
34

Ukrainas asuv mängustuudio GSC Game World teatas, et nad on peatanud “S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl” arendamise, sest Venemaa ründab nende koduriiki Ukrainat.

Kui te just kusagil päris metsa sees kivi all pole viimased nädal aega elanud, siis olete ilmselt juba teadlik sellest, et 24. veebruaril, Eesti Vabariigi aastapäeval, ründasid Venemaa väed Ukrainat. Sellest ajast saadik on ukrainlased ennast salgavalt kaitsnud Ukrainat vaenulike sissetungijate eest, seistes mitte ainult Ukraina, vaid kogu Euroopa vabaduse ja demokraatia eest. Loomulikult tähendab see aga seda, et paljud Ukrainas asuvad ettevõtted on tänaseks oma tegevuse kas lõpetanud või oma töötajad mujale kolinud, see kehtib ka Ukrainas asuvate mängustuudiote kohta.

Üks sellistest mängustuudiotest on kauaoodatud “S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl” mängu arendanud Ukraina mängustuudio GSC Game World, kes alles eelmisel nädalal monteeris kokku videot selle kohta, kuidas erinevaid stseene loodi. See kõik tundub nende jaoks nagu igavik tagasi, täna on nad sunnitud tegelema enda ja pereliikmete ellujäämisega, mistõttu on mängu arendamine teadmata ajaks peatatud.

GSC Game World töötajad aga ei ole sõja keskel siiski oma optimistlikku meelt kaotanud, nad usuvad, et mänguarendus kindlasti jätkub kunagi tulevikus. Pärast võitu.