Sony ostab Bungie 3,6 miljardi dollari eest

0
43
Playstation Bungie

Sony Interactive Entertainment teatas “Destiny” loonud mängustuudio Bungie ostust. Tehingu suuruseks on 3,6 miljardit dollarit. Võidurelvastumine videomängutööstuses jätkub…

Jaanuari alguses teatas Take-Two Interactive, et nad maksid “FarmVille” loonud mängustuudio Zynga eest 12,7 miljardit dollarit. Nädal hiljem teatas Microsoft, et nad ostsid 68,7 miljardi dollari eest Activision Blizzardi, tegemist on seni suurima tehinguga mängutööstuses. Nüüd teatas Sony oma uuest sammust, ostes 3,6 miljardi dollari eest “Halo” ja “Destiny” mänguseeria arendaja Bungie. Nagu Activision Blizzardi tehingu puhul, vajab ka Bungie tehing USA ja Euroopa heakskiitu, mis võib võtta mitmeid kuid.

“Mul on väga hea meel teatada, et PlayStationi perega liitub uus liige,” kirjutas Playstation Studios juht Hermen Hulst.

“Olen veetnud palju aega Bungie meeskonnaga ja on selge, et nende kogemused ja oskused täiendavad väga palju meie omasid. Oleme valmis Bungie’t tervitama ja toetama nende kasvamisel ja ma ei jõua ära oodata, mida tulevik sellele uskumatule meeskonnale toob.”

Pärast tehingu kinnitamist saab Bungiest SIE “sõltumatu tütarettevõte”, mida juhib juhatus, kuhu kuulub praegune Bungie juhtkond, sealhulgas ka praegune juhatuse esimees ja tegevjuht Pete Parsons.

Parsonsi sõnul jääb Bungie iseseisvaks ning jätkab oma mängude avaldamist multiplatvormidel.

“Me jääme oma saatuse peremeesteks. Jätkame iseseisvalt oma mängude avaldamist ja loovat arendamist. Jätkame ühtse Bungie kogukonna suunas. Meie mängud saavad olema seal, kus on meie kogukond, kus iganes nad mängivad,” teatas Parsons.

“Oleme Sonys leidnud partneri, kes toetab meid tingimusteta kõiges, nii nagu me oleme ja soovib kiirendada meie visiooni luua põlvkondi hõlmav meelelahutus, säilitades samal ajal Bungie südames tuksuva loomingulise vabaduse.”