Venemaal enam uusi konsoole osta ei saa

0
88
controller

Viimase nädala jooksul on olnud mitmeid teateid selle kohta, et mängustuudiod on peatanud oma videomängude müügi Venemaal, seoses Venemaa vägede sissetungiga Ukrainasse. Nüüd on peatatud ka uute konsoolide tarne Venemaale.

Mõni aeg tagasi teatas Microsoft, et nad on otsustanud peatada oma toodete ja teenuste müügi Venemaale, sealhulgas ka Xbox Series X/S konsoolide müügi.

Sony otsustas juba eelmisel reedel uut PS5 eksklusiivmängu “Gran Turismo 7” Venemaal mitte müüa, kuid ühtegi ametlikku teadet tol korral veel ei tehtud. Nüüd on aga ettevõte ametlikult kinnitanud, et nad on peatanud kõik riist- ja tarkvaratarned Venemaal.

“Sony Interactive Entertainment ühineb ülemaailmse kogukonnaga, nõudes Ukrainas rahu,” teatas Sony oma avalduses. “Oleme peatanud kõik tarkvara- ja riistvaratarned, Gran Turismo 7 turuletoomise ja PlayStation Store’i tegevuse Venemaal.”

Lisaks toetab Sony humanitaarabi ja Venemaa käimasoleva sõjategevuse ohvreid 2 miljoni USA dollari suuruse annetusega ÜRO pagulaste ametile (UNHCR) ja organisatsioonile Save the Children.

Täna teatas ka Nintendo, et nad on peatanud oma toodete, sealhulgas Nintendo Switchi, tarnimise Venemaale. Kuid erinevalt Microsoftist, Sonyst ja teistest ei olevat põhjuseks mitte Venemaa sissetung Ukrainasse vaid logistilised probleemid.

“Otsustasime lähitulevikus peatada kõigi Nintendo toodete tarnimise Venemaale,” teatas Nintendo pressiesindaja Eurogamerile. “Põhjuseks on märkimisväärne volatiilsus, mis on seotud füüsiliste kaupade saatmise ja levitamise logistikaga.

“Lisaks toimuvad Venemaa Nintendo eShop’is praegu hooldustööd, sest makseteenuse pakkuja on peatanud tehingud Vene rublades.”

Oma teates ei maini Nintendo pressiesindaja kordagi Venemaa sissetungi Ukrainasse, nagu seda on paljud teised ettevõtted teinud.