Venemaal mõisteti teismeline vangi selle eest, et ta plaanis Minecraftis FSB hoone õhku lasta

0
137
Minecraft TNT

Vene teismeline mõisteti Venemaal viieks aastaks vangi, sest ta olevat plaaninud Minecraftis FSB (nõukogudeaegse KGB järglane) julgeolekuteenistuse hoone õhku lasta, kirjutab Moscow Times.

Politsei pidas 2020. aasta suvel kinni kolm teismelist (tol hetkel 14-aastased), sest nad levitasid lendlehti Moskva matemaatiku ja anarhisti, kes oli antud kohtusse vandalismi eest, toetuseks.

Teismeliste telefonid konfiskeeriti ning selle käigus avastas politsei vandenõu Minecraftis loodud virtuaalse FSB hoone õhkimiseks. Telefonid sisaldasid ka videoid teismelistest, kes valmistasid pürotehnikat ja viskavasid Molotovi kokteile vastu seina.

Siberi sõjaväekohus mõistis 16-aastase Nikita Uvarovi süüdi terroristlikuks tegevuseks treenimise eest ja määras talle viis aastat vangistust. Teised kaks kinnipeetut vabastati süüdistustest ja neile määrati tingimisi karistus, sest nad tegid uurijatega koostööd.

Uvarov ei tunnistanud ennast kohtus süüdi, eitas millegi õhku lasksmise plaane ning süüdistas võime uurimise ajal surve avaldamises. “Ma ei ole terrorist, ma ei ole süüdi,” teatas ta kohtus.

Inimõiguslaste sõnul olevat tegemist suurema pildiga, kus julgeolekujõud on võtnud sihikule teismelised, et luua hirmuõhkkond valitsuskriitiliste noorte seas.