ASUS ROG Ally ei olegi aprillinali

0
121

Asus kinnitas, et ROG Ally on päriselt ka olemas ning üsna pea hakatakse vastu võtma eeltellimusi.

Naljapäeval, esimesel aprillil, rõõmustati meid igat sorti toredate uudistega, mõned neist reaalsemad, mõned vähem reaalsemad. Lisaks sellele, et Bolt ostis Jaapani autotootja Mazda ära ja Sony ostis omale Tesla, näitas Asus Steam Decki konkurenti nimega ROG Ally. Loomulikult arvati ka see uudis kiirelt naljauudiste hulka, kuid selgub, et ASUS ROG Ally on siiski päriselt olemas.

Kahjuks ei ole endiselt midagi teada uue mänguseadme spetsifikatsiooni kohta või millal see ilmub ja palju see maksma hakkab.

Kuid avaldatud videost on teada, et Asus teeb koostööd AMD-ga, kes on spetsiaalselt ROG ally jaoks loonud kohandatud protsessori. Lisaks väidab Asus, et tänu ROG-i intelligentsele jahutusele on seade ka pihuarvuti režiimis “mõnusalt jahe ja vaikne”.

ROG Ally operatsioonisüsteemiks on Windows 11, mille peal jookseb Asuse Armory Crate programm, mis hoolitseb mängude käivitamise eest.

Esimesed prototüübid on juba suunamudijatele ja arendajatele laiali saadetud ning tänu sellele on teada, et erinevalt Steam Decki 800p ekraani eraldusvõimest pakub ROG Ally 1080p ja ekraanisagedust kuni 120Hz. Ja otse loomulikult toetab seade ka RGB valgustust.