“Final Fantasy 16” müüginumbrid ei vastanud ootustele, süüdi olevat PS5

0
49
Final Fantasy XVI

Square Enixi president Takashi Kiryu teatas, et “Final fantasy 16” müük ei vastanud ettevõtte ootustele. Viletsates müüginumbrites olevat süüdi Playstation 5 aeglane kasutuselevõtt, mis seadis müügile piirangud.

Eelmisel nädalal avaldati ettevõtte kasumiaruanne ja kuigi müügitulud on kasvanud, langes kasum tervelt 79%, 14,4 miljardilt jeenilt 3 miljardile. See loomulikult avaldas koheselt mõju ka Square Enixi aktsiatele, mis kukkusid 15%.

Square Enix seadis “Final Fantasy 16” müügile suured lootused, kuid kahjuks ei vastanud müüginumbrid ootustele sest ei olnud piisavalt palju PlayStation 5 kasutajaid, kes oleksid mängu ostnud.

“Final Fantasy 16” on Playstation 5 ajaline eksklusiivmäng. Square Enix lubab tulevikus tuua mängu ka arvutile.

Ettevõtte MMO mängude müüginumbrid on eelmise aastaga võrreldes samuti kukkunud. Siin on põhjuseks ilmselt “Final Fantasy 14’s Endwalker” lisa eelmisel aastal, mis tõi tol korral palju raha sisse.

Huvitav on siinkohal aga see, et alles eelmisel kuul teatas Square Enix, et “Final Fantasy 16” müüginumbrid on “väga head” ja need ületasid esimesel nädalal 3 miljoni müügipiiri. Kahjuks aga on sellele järgnenud nädalate müüginumbrid olnud enneolematult viletsad ning seetõttu pole need täitnud ettevõtte ootusi.

“Võttes arvesse populaarse Final Fantasy 7 uusversiooni müüginumbreid ja PlayStation 4 kasutajabaasi suuruse erinevust selle mängu väljaandmise ajal, näeme, et Final Fantasy 16 numbrid on märkimisväärselt kõrged kui arvestades PS5 kasutajate hulka,” selgitas Square Enix.

Tarmo Toomepuu andis mängule 4.5 punkti ja kirjutas “Final Fantasy 16” kohta nii: “Kui teile meeldivad märulimängud ja -rollikad, võtke “Final Fantasy XVI” kindlasti käsile. See on põneva looga seiklus, mis ei jäta kindlasti külmaks ühtegi fantaasiasõpra.” Mänguarvustust saab lugeda siit.