Nintendo Switch jõudis kõigi aegade enimmüüdud konsoolide tabelis kolmandale kohale

0
45

Nintendo Switch on nüüd kõigi aegade kolmas enimmüüdud konsool, edestades müüginumbritega Sony PlayStation 4 ja Nintendo Game Boy konsoole.

Nintendo avaldatud kasumiaruanne näitab, et Switchi müüdi eelmise aasta viimase kolme kuu jooksul üle 2 miljoni, mis teeb kokku üle 122 miljoni konsooli.

Kui Nintendo Switch 2017. aasta kevadel müügile tuli, arvasid mitmed analüütikud, et see ei suuda turul konkureerida ja selle müüginumbrid saavad olema tagasihoidlikud, suutes vaevalt müüa rohkem kui Wii U konsool. Nintendo on aga nende aastate jooksul demonstreerinud, et Switch on ülipopulaarne konsool, mis on nüüdseks kolmas enimmüüdud konsool kogu maailmas.

Nintendo on tänaseks langetanud oma uue aasta prognoose riist- ja tarkvara müügi osas, kuid teatas plaanist tõsta Jaapanis asuvate töötajate palkasid 10% võrra. Nintendo president Shuntaro Furukawa ütles, et palkade tõstmine aitab tugevdada ettevõtte värbamisvõimet, järgides sarnaseid samme teistelt Jaapani suurkorporatsioonidelt üha pingelisema tööturu tingimustes.

Enimmüüdud konsoolide tabelis on hetkel esimesel kohal PlayStation 2 (155 miljonit) ja teisel kohal Nintendo DS (154 miljonit, siia pole arvestatud Nintendo 3DS müüginumbreid, mida omakorda müüdi 75,9 miljonit).

Kas on võimalik, et Switch tõukab troonilt ka need kaks konsooli? Yasuda usub, et kui Nintendo annab veel välja vähemalt kaks Nintendo Switchi eriversiooni, siis nad suudavad järgmise majandusaasta jooksul müüa üle 20 miljoni konsooli.

Täna öösel toimub ka Nintendo Direct, kus näidatakse selle aasta esimeses pooles ilmuvaid mänge.