Sony vähendas PlayStation VR2 koguseid

0
82
PlayStation VR2

UUENDATUD: Sony lükkas Bloombergi väited ümber, kinnitades, et nad ei ole PlayStation VR2 tootmiskoguseid vähendanud.


Sony pidi algsete plaanide kohaselt tooma käesolevaks aastaks turule 2 miljonit PlayStation VR2 peakomplekti, kuid nüüd on ettevõte otsustanud oma tarneid poole võrra vähendada ja 2 miljoni asemel tuleb turule 1 miljon virtuaalreaalsuse peaseadet.

Tarneprognooside poole võrra vähendamine olevat põhjustatud vähesest huvist PlayStation VR2 peaseadme vastu. Eeltellimusnumbrid olevat Sonyle valmistanud suure pettumuse, kirjutab Bloomberg.

Uute prognooside järgi loodab Sony 2024. aasta märtsiks müüa kokku 1,5 miljoni PlayStation VR2 peakomplekti.

Arvatakse, et üheks põhjuseks on seadme kallis hind. Nimelt maksab Playstation VR2 Euroopas 600 eurot, mis on rohkem kui PS5 konsool ise. Koos konsooliga läheb virtuaalreaalsus PlayStationi kasutajatele maksma üle 1000 euro ning seda on paljude perede jaoks ilmselgelt palju.

Playstation VR2 ilmub müügile 22. veebruaril ning kuu aja jooksul peaks peaseade saama 37 mängu, mida värske peakomplekti omanikud osta ja mängida saavad. Suurem osa neist mängudest on muidugi kahjuks juba ilmunud VR-mängud ja see võib olla samuti üheks põhjuseks, miks inimeste huvi uue VR peaseadme vastu leige on. Võimalik, et uute huvitavate mängude lisandudes ja võib olla peakomplekti hinna langedes võib ostjate huvi suureneda.

Esimene PlayStation VR ilmus 13. oktoobril 2016 ning 2017. aasta juuniks suudeti müüa 1 miljon peaseadet. Tänaseks on kokku müüdud üle 5 miljoni PlayStation VR peaseadme.