TopSpin 2K25 – suurepärane tennisemäng või mingi poolik käkk?

0
14
TopSpin 2K25

Kui olete virtuaalsete tennisesimulatsioonide fänn, siis on “TopSpin 2K25” on justnimelt teile mõeldud… vist. Kui aga otsite lõbusat ja meelelahutuslikku mängu, nagu näiteks “Mario Tennis Aces“, siis hoidke sellest kaugele eemale. Mainisin seda ka Meile Meeldib Mängida 28. aprillil ilmunud saates, mida saab vaadata ja kuulata siit.

Mängu algus on lihtsalt jabur, sest teid visatakse väljakule ilma igasuguse selgituseta. Õnneks pärast seda osa avanevad teile õpetused, mis õpetab kõike samm-sammult. Mängumehaanika on siiski kohutav ja arusaamatu – miks on vaja jälgida mitmeid mõõdikuid, samal ajal kui püüad keskenduda mänguväljakule?

Väljakul liikumine on samuti problemaatiline – vahepeal liigub mängija ikka väga puiselt ja järgmisel hetkel liiga vabalt ja see on häiriv. Kas sellel on mingi meelega tehtud põhjus või ongi lihtsalt halb mängumehaanika, seda ma ei suutnudki välja nuputada. Aga kui järgmisel hetkel sinu juhitav tennisemängija lihtsalt keeldub palli löömast – kõik peaks ju õige olema, pressisin nuppu õigel ajal, olin õiges kohas – siis see ei ole lõbus, no kohe mitte ei ole lõbus.

Mäng sisaldab küll korralikku nimekirja nii praegustest kui ka endisest tennisestaaridest, kuid mõned nende modelleeritud versioonid on üsna veidrad ja ei sarnane tegelikkusega. Näiteks Serena Williams näeb äratuntav välja, samas kui Pete Sampras ei sarnane üldse oma päriselu vastega. Mis aga peamine, neil kõigil puudub isikupära, samahästi olekski võinud sinna mingid suvategelased väljakule visata. Või äkki ma tahan liiga palju ja tennisemängus peavadki külmad kalanäoga mängijad olema?

Kui “casual” mängurile ilmselt on siin maa ja ilm avastada, kui ta mingil veidral põhjusel seda üldse mängib, siis tennisemängude fännide jaoks on mängurežiimide valik kesine ja pettumust valmistav. Saadaval on vaid TopSpin Academy, näidismängud, karjäärirežiim ning veebipõhised näidismängud, turniirid ja edetabel.

Graafiliselt näeb mäng enamasti hea välja. Kui mõned tegelased välja arvata, siis tennisestaaride mudelid on valdavalt head, võib olla ehk on naistele mingil põhjusel mingi veidralt suur tagumik lisatud, mis seelikut kandes lööke vaadates liiga silma häirib, nagu mingid Kardashianid oleksid mudelite loomisel aluseks võetud, liiga ebaloomulik ja kole,

Animatsioonid mängus on samas suurepärased, kuid kahjuks ei suuda need ülejäänut mängu päästa.

TopSpin 2K25

Ahjaa, nagu 2K mängudele omane, siis on ka see mäng mikrotehinguid täis. Midagi tahad – maksa. Aga noh see ilmselt ei tule 2K mängude puhul enam kellelegi üllatuseks.

Aga murekohti selle mänguga on veelgi. Lisaks kõigele eelnevale nõuab mäng pidevat internetiühendust, sealhulgas ka üksikmängu mängimiseks, mis on natuke veidralt arusaamatu käik. Eriti arvestades, et 2K on teatanud, et mängu online-funktsioonid on saadaval vaid kuni 31. detsembrini 2026 ning nad jätavad omale õiguse serveri juhe seinast juba varem välja tõmmata, näiteks juba järgmisel aastal? Et siis maksad mängu eest täisraha ja tulevikus te seda enam mängida ei saa. Lollus.

Kokkuvõttes on “TopSpin 2K25” suur pettumus. Mäng tundub poolik, piiratud väikese eelarvega katsetus, kus puuduvad vajalikud seadistused ja mängurežiimid, mis võiks mängijatele lõbusat ajaveetmist pakkuda. Seetõttu ei saa ma seda mängu mitte mingil juhul täishinnaga soovitada ja ma pole üldse kindel, kas ma seda ka 20 euro eest soovitada julgeksin.

Lapsevanematele: “TopSpin 2K25” on küll PEGi reitingusüsteemi kohaselt sobiv juba alates 3. eluaastast, aga pigem on tegemist siiski liialt keeruka mänguga et see lastele sobiks või neil seda lõbus mängida oleks. Soovitaks siinkohal lastele hoopis Mario Tennist.

TopSpin 2K25

Platvormid: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S
Ilmus: 23. aprill 2024
Arendaja: Hangar 13
Väljaandja: 2K Games
Ülevaade tehtud: Xbox Series X

HEA
Animatsioonid mängus on heal atsemel
HALB
Ei ole lõbus
Nõuab võrguühendust ka üksikmängu puhul
Mäng muutub mängitamatuks juba 2026. aastal või varem
Mängumehaanika on kohutavalt halb
2