Mida toob Zelda Wii U? Osa 1.

0
223

Zelda Wii U on midagi mida Nintendo ja Zelda sõbrad juba pikkisilmi ootavad. Kahjuks aga ei ole mängust suurt midagi teada. Oleme näinud lühikest videoklippi Linki-i võitlusest uue vaenlasega ja mõningaid imeilusaid pilte mängust (artikli lõpus). Zelda boss Eiji Aonuma on lubanud väga suurt ja kaunist avatud maailma, uusi vastaseid ning on vihjanud ka traditsioonilisest Zeldast kõrvale kaldumisele.

„Miks see peab olema traditsiooniline? See on küsimus, mida olen endalt korduvalt küsinud. Kui me ei muuda seda [Zeldat] siis me ei saa teha midagi uut. […] Samas toob see meid tagasi küsimuse juurde, et mis täpsemalt The Legend of Zelda on?“.

„Traditsiooniliseks loetakse tihtilugu asja, mis „kopeerib“ eelnevat, seega kui sa jätkad selle tegemist, võtab see lõpuks ära asja unikaalsuse. Me töötame selle kallal, et teha midagi rohkem unikaalsemat…“

„Mida rohkem me seda muudame seda rohkem see mind erutab. Kui keegi esialgu mõtleb, et ’oot, kas see on Zelda?!’ ja seejärel mõistab, et ’oh, see on Zelda!’ – see on midagi mille poole me sihime. Midagi mis oleks oluline hoolimata sellest, kas Link või printsess Zelda üldse mängus on. Midagi, mis loeks hoolimata sellest, kas näiteks Zelda üldse on päris printsess või mitte“.

Samuti on Aonuma andnud mõista, et uus Zelda on midagi rohkemat kui üksikmäng, tõstatades sellega küsimuse, et kas tõesti tutvustab seeria uusim üllitis ka mitmikmängu?

 


Lubatud on ka natukene lühemat sissejuhatust mängu endasse. Siiani on Zelda seeriale omane olnud pikad sissejuhatavad õpetused (tutorials) mängu alguses, kuid nüüd paistab see muutuvat. Aonuma ütles Kotakule antud intervjuus: „Kui me tegime Skyward Sword-i, siis tahtsime olla kindlad, et kõik kes mängu mängivad ka mõistaksid seda. Samas ma mõistan nüüd, et kui sa lähed ja ostad mängu, siis see on selleks, et seda mängida, ilma, et sul igasugu takistused jalus oleks.“

 

 

Teeme praegu pausi, me tuleme uue Zelda juurde kindlasti tagasi, räägime natuke lähemalt visuaalidest ja mängust endast, puurime natuke uut infot. Seniks aga anna meile teada mida sina arvad, kas Zelda vajaks uut suunda või pigem peaks jääma oma traditsioonilise olemuse juurde? Kas Zelda vajab „tutorialeid“ või on pigem teretulnud võimalus neid vahele jätta?