Secrets of Grindea

0
95

Secrets of Grindea on vanakooli RPG mis hetkel veel beeta staadiumis, seega on võimalik osta ainult early access’i. Kindlasti peab arvestama pisi-vigadega mis arendusjärgus mängudega kaasnevad. Kes aga soovib kohe testima asuda ja vigadest ei lase end heidutada siis mängu on võimalik soetada nende kodulehelt
www.secretsofgrindea.com

Hind jääb 15 dollari juurde, kuid soovi korral võib toetada ka suurema summaga.
Kodulehelt on võimalik alla laadida ka tasuta demo. Kuid olge ette hoiatatud, et mäng tekitab kiiresti sõltuvust ja peale demoga tutvumist on 15 dollarit väga lihtsalt taskust välja lendama. Arvestades, et mäng on veel olulises arendusfaasis, olen isiklikult juba tunde kulutanud grindimisele!

Paljud kasutajad ja ka arendajad toovad paralleele Zeldaga, kuid viitavad Secrets of Grindea kui edasiarendatud versioonile. Kas see ka nii on, jääb juba igaühe enda otsustada.

mainstory

Mis on mängu eesmärk?
Mängija kehastab kangelast, kes alustab pisikesest külast ja soovib saada „Collectoriks“, ehk siis kangelaseks kes korjab koletiste kaarte. Siin võib võrdluse tuua Pokemon Masteritega.
Mängija läbib kõigepealt kooli ja eksamid ning hakkab seejärel kaarti avastama. Kuna tegu on veel beta versiooniga, siis väga pikalt lugu pole.

 

Milline mäng ise on?

  • Story mode
    Mängu näeb ette uute alade avastamist seejuures jälgides loo kulgu. Rõõmustada saavad võitlushimulised mängijad, sest koletisi, kellega võidelda, on palju. Nendelt kaartide võitmiseks tuleb koletised maha lüüa, väga suurtes kogustes.Põhiloole lisanduvad mitmed lisaülesanded, mis muudavad mängu põnevamaks. Poest saab osta näiteks aardekaarte, mis annavad vihjeid, kust võiks varandust otsida. On ka erinevad loomade taltsutamise missioonid, mille edukal läbimisel võid endale kaaslaseks saada toreda loomakese näiteks jänes või slime’i. Mängust pole välja jäänud ka väga mitmed RPG’dele omased tegevuse nagu kala püüdmine või sepitsemine. Kangelane saab valida erinevate oskuste puude vahel – combat, magic või support. Oskuste proovile panemiseks on olemas koht nimega Arena. Esimesel tasemel tuleb võidelda koletiste lainetega ja lõpuks suure rohelise limakoletisega. Teisel tasemel on üks suur ja palju raskem punane limakoll. Jne.. Hoiatan ette, et hard mode tähendab reaalselt rasket mängu versiooni.
  • Arcade mode
    Arcade mode’is tuleb kaardil liikuda aina raskemate vastaste juurde ja neist jagu saada. Mida kaugemale jõuad, seda rohkem punkte saad. Kui ära sured, on mäng läbi. Arcade modes kohtud täpselt samade koletiste ja bossidega, kellega kohtud ka loo kulgedes. Seega soovitan kõigil enne selle mängutüübi proovimist teha läbi lugu, siis ei tule spoilereid. Arena teeb väljakutsuvamaks keeruline elude taastamine, seega on soovitatav vastaseid võimalikult kaugelt sihtida, kas siis vibu või tulepallidega.
  • Co-op
    Järjekordselt pole leidnud mänguhuvilisi sõpru, kellega seda co-op’is proovida, aga selle olukorra lahendab see video: https://www.youtube.com/watch?v=aavxD97SzBQ
    Kui kellelgi peaks olema mäng, või plaanib soetada, siis andke julgelt teada  Co-opi saab mängida, kuni neli mängijat.

skills

Graafika ja stiil
Mäng meenutab mõnda vana NES mängu, mida oli väiksena tore mängida. Siinkohal tuleb jälle rõhutada, et tegu pole väga ilusa graafikaga, kuid ka sellisel stiilil on oma võlud. Kui selline stiil ei meeldi, siis pole mõtet selle mängu poole vaadata. Mängu alguses saad kujundada oma kangelase, alustades nahavärvist lõpetades sallidega. Kui hiljem sõpradega mängid, siis ei näe kõik kangelased ühesugused välja. Tegu on väga huumorirohke mänguga. Eriti äge on ülbe kott, kelle mängu alguses saad ja kes hilisemates vestlustes nalja viskab. Samuti on üritatud kõikide tegelaste vestlused elavamaks muuta.

Hetkel probleemid
Mängus on väga palju kollide tapmist. Ilma vastaseid purustamata ei saa mängija endale kaarte. Hetkel, kus koletiste variatsioon pole väga lai, on see probleemiks. Küll aga võib kaartide kogumine muutuda tüütuks, kui mängu arendades veelgi rohkem kolle hakkab ilmuma. Koletiste tapmise käigus korjad väga suurel kogusel erinevaid õunu ja muud söödavat kraami. Kahjuks ei saa neid kasutada elude taastamiseks. Ka leveli saamisel ei taastu elud. On ka juhtunud, et salvestatud mäng ei lähe käima. Ühekordse terrori võib ehk kirjutada streami ühenduse arvele, kuid kes teab, võib-olla siiski mängu error. Eks kogemused näitavad.

arena1

Hinnang
Kuna tegu on algse versiooniga, siis punktilist hinnangut ma veel andma ei hakka. Ise olen mängu juba mitmeid tunde mänginud ja olen rahul. Seega soovitan kõigile, kellele meeldivad vanakooli rollimängud.
Mäng võiks juba kiiremini valmis saada!