Borderlands: The Handsome Collection

1
165

Ma tean mida paljud teist mõtlevad – järjekordne vana lihvitud eelmise generatsiooni mäng mida praegustel konsoolidel uuesti rahaks teha üritatakse. Mõnes mõttes on sel tõepõhi all, kuid Borderlands: The Handsome Collection on midagi palju enamat kui tavaline kolmekümne taalane remake mõnest kunagisest hittmängust, et stuudiole mõne tulevase mängu arendamiseks väike lisaraha anda. Handsome Collection sisaldab endas kahte hittmängu – Borderlands: The Pre-Sequel ja Borderlands 2 – ning põhimõtteliselt kõiki lisapakke mis sinna juurde ilmunud on. Ja kellele ei meeldiks seda kõike saada vaid ühe mängu raha eest.

Kui veel leidub keegi, kes ei tea mis Borderlands on siis siia tsitaat meie Borderlands: The Pre-Sequel ülevaatest – „tegemist on FPS-RPG seguga millel küljes multifilmilik graafika, hunnikuga huumorit, mägede viisi kraami mida korjata ja meeletult hea mitmikmäng. Ning, et igav ei hakkaks, on saadaval ka hunnikuga lisapakke mis mängu lugu edasi jutustavad ja veel paremat kraami pakuvad. Kõike seda on võimalik mängida kuni nelja sõbraga kas ühe ekraani taga või üle interneti.“ Jep, miski pole muutunud, sama tekst toimib ikka veel. Rääkides muudatustest siis vanadele Borderlands gurudele ei paku Handsome Collection paraku midagi uut. Põhilise uuendusena ongi mõlemad mängud pandud jooksma 1080p resolutsioonil ja 60 kaadrit sekundis. Või Borderlands 2 vähemalt. Pre-Sequeli portimisel kahjuks läks midagi valesti ja mäng kannatab tõsiste kaadrisageduse probleemide all. Õnneks on arendaja sellest teadlik ja lubab vea üsna varsti juba uuendusega parandada.

Kuid lihvi on mäng tõesti saanud, kohati teravad ääred tekstuuridel mis eelmisele generatsioonile omased olid on nüüdseks läinud, tundub, et ka valgust, varje ja värve on näpitud, sest kogu maailm näeb kuidagi palju elavam välja. Teise väga suure ja oodatud uuendusena saab nüüd lõpuks ometi mängida nelja sõbraga koos ühe ekraani taga. See on kindlasti lisa mida paljud igatsesid, kuid mängust toimuvat kirevat märulit on kohati isegi ühele ekraanile palju seega neljaks jagatud ekraanilt võib natuke raskeks minna kõige jälgimine ja kiirelt reageerimine. Eeldusel muidugi, et ei mängita nii suurel ekraanil mille neljandik võrdub keskmise eestlase koduse teleri kogupinnaga. Kuid nagu enamus split-screen mängudega siis kipuvad silmad ka sel juhul kaasmängijate ekraaniruute vahtima ja tähelepanu on kiire hajuma. Siiski on see uuendus väga tervitatav ja positiivne.

Borderlands-The-handsome-collection-splitscreen
Borderlands: The Handsome Collection 4 mängija koostöö ühel ekraanil

Mängima ei pea hakkama nullist, kel mäng olemas sama platvormi eelmisel generatsioonil sellel on võimalik oma tegelased üle tuua praegusele ja jätkata sealt kus pooleli jäi. Ka see funktsioon ei olnud just kõige paremini lahendatud ja mäng põhjustas väljatuleku hetkel varajastele ostjatele parajat peavalu. Tegelase üleviimisel läksid kaduma kõik kuldsed võtmed, tegelaspunktid (Badass Points) ja erinevad kostüümid ning lisad. Samuti ei lukustunud lahti lubatud lojaalse mänguri autasud – 75 kuldset võtit ja sümboolne kogus tegelaspunkte. Kuid ka siin olid arendajad kiired reageerima ja nüüdseks on kõik see uuendusega parandatud ning kõik kasutajad oma boonused kätte saanud. Huvitavalt toimiv tegelaste jagamine põlvkondade vahel on platvormiti erinev – Xbox One kasutajad saavad oma tegelased üle tuua Xbox 360 konsoolilt kui neid sinna tagasi saata ei saa, seevastu Playstationi perekonnas töötab asi sõbralikumalt – tegelasi saab vahetada Playstation 4 ja Playstation 3 (ja Borderlands 2 puhul ka Playstation Vita vahel) ning mingeid piiranguid seatud ei ole.

202655_detail_v2
Kaasa tuleb ka hunnikuga lisapakke.

Kui miskil kummalisel põhjusel jäid antud mängud eelmisel põlvkonnal mängimata siis Handsome Collection on kohustuslik lisa praegusesse kollektsiooni. Tegemist on tohutult hea investeeringuga kui Sind huvitab säärane kiire huumorit täis märul mis pärjab Sind tonnide viisi erinevate relvade ja muu kraamiga mille korjamisest ei kipu kunagi isu täis saama. Kas Borderlands: The Handsome Collection on nende jaoks ostmist väärt kel on kõik selles sisalduv juba eelmisele põlvkonnale soetatud? Absoluutselt, kui selline investeering on juba tehtud on tegemist fänniga kelle kogust ei puudu ka Handsome Collection. Seega kui eelmise põlvkonna mängumasin oli kodus just seetõttu, et ei tahtnud heast mänguseeriast loobuda siis nüüd ei ole enam põhjust oma vana konsooli pensionipõlve enam edasi lükata.

 

Platvorm: PlayStation 4, Xbox One
Ilmus: 27 märts 2015
Arendaja: Gearbox Software, Armature Studio, Iron Galaxy Studios
Levitaja: 2K Games
Ülevaade tehtud: Xbox One konsoolil

Pilt
8.5
Heli
8.5
Stoori
8
Mängitavus
8.5
Mängurõõm
9
Lugejate hinne4 Votes
8.2
Plussid
Suuerpärane väärtus
Nelja mängija co-op ühel ekraanil
Salvestuste üle toomine
Miinused
Pre-Sequel FPS probleemid
8.5
Meie Hinne

Comments are closed.