Dopinguprobleemid ESL One’il ning nende vastu võitlemine

0
97

Peagi pärast ESL’i teadaannet mis hõlmas Cloud9’i CS:GO meeskonna dopingutulemusi ESL One Katowice’l on firma otsustanud võtta järgmise sammu ja sellega seoses uuendada kõiki oma turniirireegleid, lisaks reeglite uuendamisele võtab kasutusele ESL ka abikäena Maailma Antidopingu Agentuuri (World Anti-Doping Agency) allüksuse Nationale Anti-Doping Agentur Deutschland’i (ehk lühidalt NADA).

Dopingu vastane testimine algab juba Augusti kuus kus peetakse järjekordne ESL One, sedapuhku toimub üritus Kölnis.

Kõikidel ESL’i poolt loodud ja läbiviidavatel üritustel (IEM, ESL One ja ESL ESEA Pro League) on nüüd ka kohustuslikus korras mängijatel dopinguproovide võtmine. Sellise käekäiguga üritab ESL tuua pro-stseeni rohkem väärtusi mida firma ise hindab ja seeläbi ka hoida au sees sportlaslikku käitumismaneeri ja üleüldist ausameelsust tiimides.

adderall
Adderall

Kogu probleemi algeks oli eelnimetatud Cloud9’i intsident kus mängijad väidetavalt olid kasutanud dopinguna Adderalli nimelist ravimit, mis töötab kui psühhostimulant, küll aga väljastatakse eelnimetatud ravimit ADHD ravimiseks ning käsimüügist seda saada ei ole – sestap on ka kindel, et Cloud9’i mängijad võtsid ravimit teadlikult ning lootsid ka mängutulemuste paranemise peale läbi sellise teo. Mängutulemuste paranemisele siiski ravim kaasa ei aidanud ja Cloud9 pidi koju sõitma juba peale alagrupi mänge.