Tearaway Unfolded, kõige sõbralikum mäng maailmas

0
222

Usun, et kõik, kes vähegi mängumaailmaga natukene kursis on teavad mängusarja nimega LittleBigPlanet. Lõbus ja ajaviitlik ning parajalt peadmurdev mäng kõigile, kes viitsivad natukenegi nuputada. LittleBigPlaneti tootjatel on aga olemas mäng, mida kahjuks peaaegu mitte keegi ei tea või mänginud pole. Selleks mänguks on: Tearaway Unfolded. Esimest korda, kui ma mängutreilerit vaatasin, siis tekkis küll tunne, et tegu on ühe õige imeliku mänguga ning, et mis mõttega teha PS Vita peal niigi põrunud ja tundmatut mängu ümber veel PS4 peale, kuid mäng veenis mind ise ümber sellega, et seda lihtsalt peab mängima.

Mängu lugu ise on väga lihtne. Üks paberist maailm vajab sinu abi, et kohale viia üks sõnum. Ja sõnumiks oled sa ise. Oma valguse ja rõõmsa olekuga muudad sa ka teisi rõõmsamaks ning aitad neil lahendad igapäevaprobleeme, visata tammetõrudega teatrisaalis magavaid külastajaid ning teha nendega koos ka selfie ja joonistada oma sõbrale uued vuntsid. Loomingulisust pakub see mäng palju. Kui Super Marios pead koguma münte, et saada elusid, siis siin antakse sulle sätusid. Neid samu sätusid, mida sa sünnipäevade ajal mööda tuba laiali lennutad ja su elukaaslane su peale pärast kuri on, et ta lemmikkampsunis on nüüd rohelised triibud. Sätude eest saab osta erinevaid asju. Näiteks saad sa muuta oma välimust : uued silmad, suu, vuntsid, kuri nägu, mida iganes hing ihaldab. Samuti saad osta ka oma fotokaamerale uusi filtreid, mida Instagrami sõbrad kindlasti meeleldi kasutavad.

tearaway 3

Värvi, joonista, lõika ja kleebi. Tearaway Unfolded annab sulle maksimumi Playstation nelja puldi kasutamisest. Näiteks tuleb sinu juurde probleemiga orav, kelle kroon on ära varastatud ning ta palub sul uus kroon joonistada. Joonistamine töötab aga puldi puutetundliku osa peal. Mõnes mõttes on täpsema tulemuse saavutamiseks hea kasutada ka nutiseadmete mõeldud pliiatsikest, kuid mida abstraktsemad kujundid ja pildid tulevad seda põnevam on ka mängu sees. Kas mitte pole tore näha terve mängu vältel enda joonistatud kolmnurkseid lumehelbeid taevast alla langemas. Mul küll oli. Lisaks võimaldab mäng ka puldi keeramis ja pööramis funktsioone ilma ühtegi nuppu kasutamata. Kuidas muidu ühesilmseid pahalasi oma valgusega eemale peletada. Võib ka juhtuda, et mõni tegelane on täitsa ära unustanud, mis värvi ta olema peaks. Siis on kõige lihtsam teha temast foto ning tal tuleb kohe meelde kas ta oli pruuni või suhkruvatiroosat värvi. Muide kas sina mäletad, kuidas põdrad välja nägid?

tearaway 5

Kas sa hüpata oskad? Mina küll oskan. Trumminahkade peal veel eriti hästi. Jooksmine ja hüppamine pole üldse raske ning kui kusagilt kõrgelt alla kukud ei juhtu midagi vaid saad jälle samast kohast uuesti proovida. Selline mitte surmasaamine ei pane sind pulti nurka viskama vaid lihtsa vaevaga uuesti ja edasi mängima. Ükski takistus mängus pole tegelikult ületamatu ning mäng ise on väga sujuv ja kergesti mängitav, samas mitte liiga kerge, et sellest ära tüdineks. Tegevust jätkub nii suurematele kui ka kõige väiksematele mängijatele. Öökullid polegi mängus hirmsad, vaid varesed on. Neid saab hirmutama panna aga oma sõbra hernehirmutise.

tearaway

Tearaway Unfoldedi puhul on minu jaoks tegemist ühe kõige sõbralikuma mänguga maailmas ning Sony eksklusiivmängude latt on tõusmas üha kõrgemale ja kõrgemale. Kellele ei meeldi vägivald mängudes ning ka surmasaamine, siis see on just midagi neile. Positiivsusest pakatav peategelane, värviline maailm, loomingulisd tegevused ning mis põhiasi – kõike seda saad sa ise teha ja kogeda taustaks imeline muusika ning sinu juhendajate hääl, kes sulle vahepeal vihjeid ja õpetussõnu jagavad. Ühe väikese tegelase suur seiklus.

Platvorm(id): Playstation 4, PS Vita
Ilmus: 8. september 2015
Arendaja: Media Molecule
Levitaja: Sony Computer Entertainment
Ülevaade tehtud: Playstation 4
Mängu saad osta siit:
osta_playstation

 

 

Lugejate hinne4 Votes
Hea
Mängitavus
Lugu
Positiivsus
5
SUUREPÄRANE