Moss: Book Two – Meie Quilliga lähme kassi(kaku)jahile!

0
85

Esimene “Moss” lõppes täpselt samamoodi nagu Netflixi seriaalid. Just, ta ei lõppenudki. “Moss: Book I” oli sõna otseses mõttes esimene osa suuremast tervikust ja kuna mäng mulle väga meeldis, eriti tänu armsale peategelasele Quillile ja sinu kui mängija suhtlusele temaga, üllatas mind, et üsna lühikesele kogemusele juba rutem lisa ei tulnud.

Kuid kes kannatab, see kaua elab (ei, tegelikult läheb lihtsalt ootusest halliks) ning “Moss: Book II” on minu PlayStation VRi peakomplektis käivitunud. Mäng jätkub kohe esimese osa lõpust, seega ma ei tea, kas ma peaksin lugu kirjeldades detailidesse laskuma või mitte, aga ma proovin jääda üsna ümmarguse jutu juurde.

Quill on esimese raamatu põhipaha alistanud ja saavutanud selle, mida ta algselt teha tahtis, kuid nüüd saab hiireneiu teada, et Arcane on märksa võimsam punt kui see üks sõjapealik, kellest ta jagu sai ning ta peab taas oma saba ja karvadega riskima, et maailma rahu tuua.

Mängija kehastub lugejaks, vaimuks, kellel on võime maailmas asuvaid esemeid mõnevõrra liigutada, et Quill punktist A punkti B jõuaks. Selleks on sul võrreldes esimese mänguga abiks näiteks võime teatud kohtades taimestikku vohama panna, millel hiireke ronida saab, et taas uute kaljunukkideni jõuda. Ka Quill ise on võimekam ning Dual Shock 4 puldi vahendusel saab lisaks esimesest osast tuttavale mõõgale kasutada ka uusi relvi nagu vasar ja visketerad, mis samuti mõistatuste lahendamisel rolli mängivad. Juhtimine on jätkuvalt väga mugav ning lugeja ja Quill suhtlevad omavahel puudutuste, viibete ja häälitsuste teel ning see on sama imearmas nagu esimeses raamatuski. Lisaks on sel korral võimalik vahetada ka Quilli kostüüme, aga minu jaoks oli neid ilmselgelt liiga vähe.

Maailm ei ole graafiliselt palju muutunud ja on siiamaani imekaunis, kuid nüüd pannakse meid rohkem edasi-tagasi jooksma, sest esmakordselt kolmemõõtmelistes tegevuspaikades nurgatagustesse piiludes ja ringi karates näed sa ilmselgeid kohti, kuhu pääsemiseks sul veel võimed puuduvad. Siin mängus mul sellise edasi-tagasi lippamise vastu eriti midagi ei ole, sest mäng on tegelikult suhteliselt lühike, kestes keskmiselt 5 tundi. Seega natuke rohkem kaunis virtuaalreaalsusmaailmas silkamist on alati plussiks.

Tee peal tulevad teile kallale robotsitikad, kelle tümitamine on suurenenud relvade arvule vaatamata ülimalt lihtne, sest kuigi te saate neid Lugejana oma kontrolli alla võtta ja võitluses niimoodi kaasa rääkida, pole 95% juhtudest vaja muud teha kui lihtsalt nuppe vajutada, et võita. Aimu antakse ka kasvavast strateegiast ja tõesti, vahel on vaja relva vahetada, et robotist jagu saada, kuid see tundub kuidagi jube algelisena.

Miinusena tahan välja tuua taas PlayStation VRi kitsaskoha läikivate pindade ja päikesega hakkama saamisel. Kuna “Mossis” on sageli vaja nihutada erinevaid asju, tahan ma seda teha kiiresti ja täpselt, sest ma tean, mida mäng minult ootab. PlayStationi kaamera näeb aga lisaks DS4 valgusribale toas miljonit muud valgusallikat ja täpsus on nagu peoga pühitud. Olgu, sa võid kardinad ette tõmmata või õhtul mängida, aga samas pakitseb kogu aeg kuklas tunne, et PlayStation VR2 on (loodetavasti) kohe-kohe ukse ees ja see on ju (loodetavasti) nii palju parem.

“Moss: Book II” on seega esimese osa austajatele põhimõtteliselt kohustuslik ost ja kogemus. Kui te pole seni hiireneiu Quilliga tuttavad, siis alustage esimesest osast. Seiklus “Mossi” maailmas on fantastiline ja selle tegevuspaigad on ühed elutruumad, mida ma virtuaalreaalsusmängudes näinud olen. Kõikjal on midagi, kuhu piiluda, kuhu astuda ja kuhu varanduse jahile minna. Teine osa ei ole esimese osa mängimise järel enam nii rabav, kuid see ei muuda mängukogemust kuidagi halvemaks.

Lapsevanematele: “Moss: Book II” on isegi virtuaalreaalsusest sagedasi pause tehes läbi mängitav põhimõtteliselt ühe-kahe õhtuga. Tegu on suurepärase seiklusmuinasjutuga ning fantaasiafännidest inglise keelt oskavate laste ning ka täiskasvanute näod tõmbuvad pärast selle läbimist kindlasti naerule. Samas on mängus ka multikalikult ehmatavaid või hirmsaid stseene, seega arvestage sellega.

PEGI 7
Moss: Book II
Platvorm(id): PS4 + PSVR
Ilmus: 31. märts 2022
Arendaja: Polyarc
Väljaandja: Polyarc
Ülevaade tehtud: PS4 Pro + PSVR

Mängu saab osta siit:
osta_playstation
HEA
Jätkuvalt üks kauneimaid virtuaalreaalsusmänge üldse
Quill on fantastiliselt elutruu peategelane
Kaasahaarav lugu
HALB
Võitlus on jätkuvalt lihtne
4.5