Prantslased kaebasid Valve kohtusse

0
127

Prantsusmaal klientide õiguste eest hoolitsev organisatsioon UFC-Que Choisir ei ole rahul Steam’i reeglitega, ning otsustas asja kohtusse viia.

Valve on ka varem kohtusse kaevatud. Näiteks mõned aastad tagasi kaebas Saksamaal klientide õiguste eest võitlev organisatsioon Valve kohtusse, et Valve lubaks Steami kasutajatel oma digitaalselt ostetud mänge teistele kasutajatele edasi müüa. Hoolimata varasemast Euroopa Kohtus tehtud otsusest samal teemal, otsustas kahjuks Saksamaa kohus tookord Valve kasuks.

Prantslaste UFC aga on veendunud, et vastavalt Euroopa seadustele on klientidel õigus digitaalselt omandatud toodete ja litsentside õigusi edasi müüa või edasi anda. Ning seetõttu ei ole Steam’i reeglid seadusega kooskõlas. Lisaks ei meeldi UFC’le, et Valve üritab taganeda igasugustest kohustustest juhul kui kasutajad langevad häkkerite rünnakute ohvriks, ja et Valve kuulutab automaatselt ennast igasuguse kasutajate poolt loodud, ning Steami üles laetud sisu ainuomanikuks.

Loomulikult on nimekirjas välja toodud ka paljudele kasutajatele meelepaha valmistanud tingimused, et kui sinu kasutajakonto on suletud, bannitud või langes häkkerite rünnaku ohvriks, siis kaotad sa täielikult ka oma Steam Rahakoti (Steam Wallet) sisu.

Aasta alguses peale mitmeid täpsustusi Euroopa seadustes, on ka Valve teinud Steami’s oma hüvitamiste reeglites teatuid muudatusi, et need vastaksid rohkem Euroopas kehtivatele reeglitele.